DR. CSEREKLYE KRISZTINA: A MI HAZÁNK MOZGALOM ELÍTÉLI ÉS ARCÁTLANNAK TARTJA A VÁROSVEZETŐK DECEMBERI ÖNJUTALMAZÁSÁT

Hétfő délelőtt a váci Madách Imre Művelődési Központban a Mi Hazánk Mozgalom képviseletében dr. Csereklye Krisztina tartott sajtótájékoztatót a városháza vezetőinek botrányos önjutalmazásáról.

– Az elmúlt időszakban a váci városvezetés többször is panaszkodott a megszorítások és a szankciók miatt. Ennek ellenére a polgármester, Matkovich Ilona mellett a harmadik, részmunkaidős alpolgármester, Ferjancsics László is több százezres jutalomban részesült – hangsúlyozta a politikus.

Fotó: VácOnline

A Mi Hazánk Mozgalom elítéli és arcátlannak tartja ezt a jutalmazást, miközben több városi közintézmény vagy részleges, vagy a fűtési szezonban végleges bezárásra is kényszerült. Már többször hangot adtunk annak, hogy a harmadik alpolgármester jelenléte egyáltalán nem szükséges a városban, a megjutalmazása meg egyenesen felháborító, miközben a városi polgároknak nem csak a megélhetés, de a rezsijük kifizetése is gondot okoz.

A váci közintézmények közül kiemelném például a Madách Imre Művelődési Központot, amely holnaptól tavaszig bezárja a kapuit, de emellett például a könyvtár, a múzeum és több sportintézmény is részleges vagy teljes bezárásra kényszerül a fűtési szezonban.

Sajnálattal vesszük azt tudomásul, hogy a váci liberális többségű testület egyhangúlag szavazta meg a városvezetőknek a jutalmazását az ellenzék tiltakozása ellenére, miközben ilyen krízishelyzetben küzd a város a kifizetésekkel – zárta a sajtótájékoztatóját dr. Csereklye Krisztina.

Fotó: VácOnline