FEHÉR ZSOLT ELISMERTE, HOGY HIBÁS DÖNTÉS VOLT A 600 EZER FORINTOS JÖVEDELEMMEL RENDELKEZŐ FALUDI SZILVIÁNAK ADNI AZ ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁST

Megkérdeztük Fehér Zsolt (Összefogás Vácért) váci önkormányzati képviselő véleményét Csereklye Károly (Vác Városért Választási Egyesület) képviselő kijelentéséről, miszerint a bérlőkijelölési jog egy kiskapu lehet az önkormányzati lakások odaítélése kapcsán  – írta meg a 0627.hu.

Kifejezetten arra lettünk volna kíváncsiak – írja a lap –, hogy ha ez valóban nem jelent kiskaput, akkor miért fogadták el a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye Intézményvezetőjének Sívóné Cseh Katalinnak a bérlőkijelölési joggal élve meghozott döntését, mely szerint helyettesének, Faludi Szilviának jelölte ki az önkormányzati bérlakást.

Az interjúban Fehér Zsolt kijelentette, hogy a bizottsághoz beadott anyagban nem látták sem azt, hogy az intézményvezető-helyettes Faludi Szilvia kapná a kedvezményes havidíjú önkormányzati lakást, sem pedig azt nem látták, hogy valaki olyannak ítélik meg ezt a támogatást, aki 600e forintos jövedelemmel rendelkezik. A 0627 szerkesztői tehát próbálták értelmezni, hogy akkor mégis hogyan nem igaz az, hogy így, a bérlőkijelölési jog révén egyfajta kiskapuval élve lehet lakáshoz juttatni arra nem rászoruló személyt, ha a bizottság, mely ebben hivatott dönteni, nem kap meg gyakorlatilag semmilyen érdemi információt az erre előterjesztett személyről?

Emiatt a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a Fidesz-KDNP képviselői kérték, hogy legyen feltüntetve a kérelemben, hogy a lakást kérvényező milyen rászorultsági alapon lett kiválasztva. A legutóbbi két esetben ez már be is került az anyagba, mely a képviselők elé került.

Erre való tekintettel a 0627 szerette volna megtudni, hogy hogyan hozhattak döntést Sívóné Cseh Katalin kérelméről, ha Fehér Zsolt elmondása szerint semmit sem tudtak Faludi Szilvia hátteréről? „Honnan láttuk volna, ha a név is ki van satírozva” – tette hozzá.

A 0627 egyébként a közel tíz perces interjú vágott verzióját közölte, mivel valódi válasz helyett, főképp kérdéseket kaptak csak Fehér Zsolttól. A lényeg mégis az interjú végén elhangzik a váci képviselőtől.