VASÁRNAPI PROGRAM: MIKULÁSFUTÁS, KISSÉ MEGVÁLTOZTATOTT ÚTVONALON

A szervezők megváltoztatták a december 4-én tartandó Mikulásfutás útvonalát, éspedig azért, mert szeretnék elérni, hogy még biztonságosabb versenyt rendezhessenek, kevesebb fokozott odafigyelést igénylő kereszteződéssel.

Az új útvonalon a futók a kisváci Dózsa György utat csak a Kőkaputól veszik igénybe, viszont az 5,2 km-es futam egészen a ligeti tóig fog futni, ahol kevesebb a gépkocsi, tisztább a levegő.
Az útvonal megtekinthető a közösségi oldalakon és a www.futavac.hu honlapon.

Az előnevezés lehetőségével élők már holnap, szombaton 17.00-19.00 óra között átvehetik a rajtszámokat a Cházár iskola tornatermében (ez a versenyközpont). Ugyanekkor helyszíni nevezésre is lehetőség lesz. Illetve a verseny napján reggel 8 órától még szintén, de ekkor lehet, hogy többet kell várni a rajtszámokra.

A versenyt nem csak a fő támogató város és a szponzorok támogatják, hanem a civil szférából ugyancsak érkeztek felajánlások, díjat ajánlott fel a Váci Reménység Egyesület és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola is, illetve az idén sem marad el a mountain bike kerékpár sorsolás, a Deákvári Sportegyesület jóvoltából.

A Mikulásfutás a családok versenye is: a szervezők a fotófalnál várják a családokat, hogy családi emléklapot készíthessenek (amit elektronikus úton juttatnak majd el a
versenyzőkhöz) és családi ajándékokat sorsolhassanak ki azon családok között, akik legalább 3 családtaggal eredményesen vesznek részt a verseny valamelyik távján.