VAKOLAT ALATTI VALÓSÁG – MATKOVICH ÚJRA MEGMUTATTA A VALÓDI ARCÁT

Vannak helyzetek, amikor az ember önkéntelenül felfedi valódi arcát, amikor lehullhat az álca, és kivillanhat a „vakolat” alatti Valóság. Matkovich Ilonával ez egyre többször esik meg!

Hallottunk már pár történetet róla:

  • például arról, hogy az européer, nyelveket beszélő, művelt hölgy látszata a K16 Galéria előtt miként foszlott szerteszét egy pillanat alatt, ahol hirtelen egy magából kikelve ordibáló akarnok tűnt fel az addig jól hordott álarc alól,
  • vagy arról, hogy a független/objektív újságíróból hogyan válik egy csapásra diktátor a szájzár rendelet aláírása nyomán.

Vác polgármestere a minap azonban önleleplezésként, ország-világ elé tárta újfent, valójában mit és hogyan gondol.

Történt pedig, hogy az egyik Lidl kamion sofőrje elvétette a fordulót, és a deákvári áruház felé haladtában egy kereszteződéssel előrébb hajtott be a nyerges vontatójával. Bárkivel, még a profi sofőrökkel is megesik ez, pláne, ha először jár egy útvonalon és nem ismeri a környéket.

Ez a sofőr tehát behajtott a Széchenyi utcába, amely ugye egy személyautóknak se túl tág körforgalomban végződik a vasútállomás előtt. A járművezető, amikor látta, hogy csapdába manőverezte magát, mindent megtett, hogy a lehető legkisebb károkozással forduljon meg a hatalmas vontatmányával. Egy szó mint száz: a kamion kénytelen-kelletlen átgázolt a körforgalom közepére ültetett virágágyáson.

Hogy maga a polgármester járt-e arra, vagy valamelyik samesza, esetleg egy túlbuzgó polgár volt-e a feljelentő, az mindegy. A lényeg, hogy az esetből dörgedelmes polgármesteri fészbúk-poszt született, amelynek a hangneme volt az, ami igazán érdekes.

Matkovich Ilona ugyanis közölte, hogy ez most történt, a sofőr elhajtott, a rendszám megvan. Ennyi, és már repült is a poszt. Értsd: megtalálunk, feljelentünk, nehogy azt hidd, hogy megúszod. És szerinte ez így rendben is van.

Akkor is és úgyis dafke, hogy a kommentelők a poszt alatt azonnal rendre utasították a polgármestert, hogy nehogy már a sofőrön verje el a balhét, hiszen mindenki hibázhat, pláne a túlterhelt és folyton menetidő-kényszerben lévő sofőrök.

Kicsi és hétköznapi történet ez valójában. Mégis tanulságos. Nagyon jól mutatja, milyen az, amikor kivillan a vakolat alól a valóság.

MJP

***

VO komment

Matkovich Ilona eddig nem mutatott hasonló érzelmi kirohanást a fia által kivágatott fák miatt, marad a költői kérdés, hogy miért nem …?

***

MATKOVICH ILONA: ÉN VAGYOK A VÁROS ELSŐ EMBERE, ITT AZ TÖRTÉNIK, AMIT ÉN AKAROK!