MEMENTO MORI: LEFORGOTT A STÁBLISTA FUTTATÁSA ALÁ TERVEZETT SZAKÉRTŐI NYILATKOZATBLOKK IS

Hétfőn délelőtt a Fehérek templomában forgatott a Memento Mori című, tempósan készülő kalandfilm stábja, ezúttal Csukovits Anita muzeológus, Karlinger Kinga radiológus professzor asszony, és két olyan antropológus – Dr. Pap Ildikó és Dr. Pálfi György – állt a kamerák elé, akik szinte a kezdetektől részt vettek, s jelenleg is részt vesznek a váci múmiák vizsgálatával végzett tudományos munkában.

Mint azt Kiss Stefán Mónika producer-rendezőtől megtudtuk, ez a négy kis dokumentáló, hátterező jellegű megnyilatkozás majd a film legvégén lesz látható, részben a stáblista futása közben, részben még utána egy kicsit.

Az utolsó váci forgatási nap folytatásában az estébe hajló, sötétedős délutáni órákban sejtelmes külső, részben sikátori jeleneteket rögzített a stáb több helyszínen, majd zárásként betértek a Rubra étterembe.

A jövő év elején várható bemutató kapcsán Kiss Stefán Mónika érdeklődésünkre elmondta, hogy reményeik szerint a legméltóbb helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban lehet majd az ősbemutató, de természetesen Vácra is terveznek egy díszelőadást.