KÜLÖNLEGES KAPCSOLATÉPÍTŐ VERSENY A PIARISTA KILÁTÓ KÖZPONTBAN

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja kezdeményezésére életre hívott, középiskolásokat és a felsőoktatásban tanulókat megmozgató „PROFI-T-ABILITY” kapcsolatépítő verseny országos döntőjének ad(ott) helyet ma a Piarista Kilátó Központ.

A szervezők és a házigazda intézmény alaposan megadták a módját a hangulatfokozásnak, már azzal, ahogy a többek között az „Észbontókból” vagy épp a „Szerencsepercekből” ismert Kovács Áron televíziós műsorvezető egyenként, név szerint szólította a küzdőtérre, azaz a társasjáték asztalokhoz a nyolc területi elődöntőből ide jutott huszonnégy versenyzőt és persze a versenybírókat is.

Szabó Zoltán, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja elnöke köszöntőjében óriási élménynek és felemelő sikernek mondta az első alkalommal megszervezett versenyt, s mint fogalmazott, ebben nem csak ők, a szervezők játszottak főszerepet, hanem a résztvevő fiatalok ugyanúgy, ők szintén alapítóknak nevezhetők.

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, a csapatomra, az NLV Klubra, hiszen e klub segítségével egy olyan hálózat indul igazából, ahol a vállalatok, a diákok, a hallgatók, az egyetemek, a középiskolák össze tudnak kapcsolódni és el tud indulni egy kommunikáció annak érdekében, hogy a diákok egy inspiráló, játékos formában jobban tisztába jöjjenek kommunikációs, együttműködő, problémamegoldó képességeikkel, illetve a szponzorok között esetleg megtalálják azt a munkahelyet, ahol tényleg szívesen dolgoznának a jövőben. A támogató cégek ugyancsak sikernek könyvelhetik el a csatlakozást, hiszen hamar nagyon jó híre, renoméja lett ennek a versenynek, ráadásul felfedezhetnek maguknak potenciális munkatársakat – mondta Szabó Zoltán.

Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója három szót emelt ki köszöntőjében, a találkozást, a tanulást és a köszönetet.

– Egy olyan 300 éves, eredetileg kolostornak készült épületben vagyunk, ami mindig összehívta az embereket, nagyszerű dolog, hogy mi itt tudunk találkozni, saját magunk és egymás jobb megismerése, az egymással való együttműködési képességünk feltérképezése érdekében. Annál is inkább kiemelendő a találkozás, mert intézményünk célja, hogy abban segítse a fiatalokat, hogy találkozzanak a hivatásukkal. És hát ez a verseny kiváló alkalom a résztvevőknek az önmagukkal való találkozásra, önismeretük erősítésére is, arra,
hogy meglássák, milyen hatékonyan tudnak dönteni, stratégiát alkotni, együttműködni másokkal adott helyzetekben – fogalmazott az igazgató.

A tanulásról szólva Katona Miklós kiemelte: ez élethosszig tartó folyamat kell legyen, így kell hozzáállni, például kollégáival együtt most ők maguk is sokat tanultak arról, hogyan lehet igazán jól szervezni egy eseményt, hogy az meghatározó élmény legyen a résztvevőknek.

Végül a köszönetnyilvánítással zárva gondolatait megköszönte a lehetőséget, hogy házigazdái lehettek már egy területi elődöntőnek és hogy a szervezők ide hozták az országos finálét is, mint fogalmazott, ez egyértelműen erősíti a még fiatal intézmény hírnevét, amiért szintén köszönettel tartoznak.

Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke ugyancsak köszönetet mondott a versenyért a kitalálóknak, szervezőknek, támogatóknak, házigazdáknak, szavai szerint nagyon fontosak az ilyen jellegű inspiráló, játékos események abban a folyamatban, aminek célja, hogy a fiatalok rátaláljanak a nekik igazán tetsző hivatásra, a vállalatok pedig megismerjenek olyan lehetséges jövőbeni munkavállalókat, akiket szívesen látnának a csapatukban, akár vezető munkatársaik sorában.

– Ahogy e verseny szervezőinek, úgy nekünk is az a célunk pályaválasztást segítő eseményeinken, hogy a fiatalokat már az első benyomásaik magukkal ragadják a kinézett, elképzeléseikbe illő szakmákkal kapcsolatban – zárta köszöntőjét a hivatalvezető.

***

HOGYAN LESZ EGY JÓ ÖTLETBŐL ORSZÁGOS MUNKAERŐPIACI FORRÁS EGY VERSENY KERETÉBEN?