KORMÁNYPÁRTI SEGÍTSÉGGEL ÚJRA KINYITHAT A DEÁKVÁRI KISPOSTA

Várhatóan januártól ismét kinyithat a deákvári kisposta, köszönhetően a helyi Fidesz-KDNP képviselői közbenjárásának. A Magyar Posta a megnövekedett energiaárak miatt szünetelteti a kisebb forgalmú hivatalok nyitva tartását országszerte. Vácon a deákvári városrészben működő épületet zárták be – ismertette a HírTv 2022. november 14. adásának 7 órás Híradója.

Vácon összesen három postahivatal volt ezidáig, a deákvári hivatalt zárták be. Mindegyik látogatott, így a helyiek alapvető érdeke, hogy egyik se zárjon be hosszabb időre.

Ezt erősítette meg Szabó Csaba is, ismert váci jobboldali politikus, aki riportban így fogalmazott: „Ennek a deákvári postának igazán nagy jelentősége van, mert a környéken élők mind ide járnak feladni a leveleiket, befizetni a csekkeiket, míg a lenti nagy posta eléggé leterhelt.”

Vác ellenzéki polgármestere az elmúlt napokban sikertelenül próbált egyeztetni a deákvári kispostáról, így a városban ellenzékben politizáló kormánypárti képviselőknek kellett segíteni. (Itt adtunk hírt a polgármester sikertelen kísérletéről.)

Mokánszky Zoltán (FIDESZ–KDNP) a HírTv Híradójában elmondta, miképpen kívánnak hozzájárulni a sikeres kinyitáshoz: „Mivel látjuk, hogy Matkovich Ilona mennyire tehetetlen ebben a történetben, ezért az országgyűlési képviselőnkkel, Rétvári Bencével közösen felvettük a kapcsolatot Fónagy János államtitkár úrral, aki azt üzente, hogy Matkovich Ilona egyeztessen vele időpontot, és segíteni fog abban, hogy Vác városában újra megnyílhasson a deákvári kisposta.”

Vácon jelenleg két postahivatal működik teljes nyitva tartással, a deákvári hivatal várhatóan januártól fogadhat újra ügyfeleket.

***

A polgármesteri sikertelen kapcsolatfelvétel lehetséges oka, hogy mint arról hírt adtunk Matkovich Ilona, házi sajtója, az ESTV nyomán, hogy Fónagy János államtitkár helyett, Fónagy István nemlétező minisztert kereste.

MATKOVICHNAK MÉG ARRÓL SINCS FOGALMA, HOGY KIVEL KELLENE TÁRGYALNIA A DEÁKVÁRI KISPOSTA MEGMENTÉSÉÉRT