BUKI HÍRADÓ: ELFOGYOTT A TÜRELMÜNK! – NYÍLT LEVÉL MATKOVICH ILONÁNAK

Ahogy ígértük, a BUKI HÍRADÓVAL igyekszünk tájékoztatni majd olvasóinkat és a város lakosságát arról, hogy ezúttal milyen botrányos események zajlanak éppen Matkovich Ilona polgármester fia Kőhíd lakóparki két milliárdos vállalkozása kapcsán a körzetben. Ezúttal most egy nyílt levelet közlünk Hájas Attila közvetítésével, amit Kászonyi Károly körzeti képviselőnek és Matkovich Ilona polgármesternek szán a helyi közösség.

***

NYÍLT LEVÉL

Mivel a polgármester asszony mind ezidáig nem volt hajlandó felvenni velünk a kapcsolatot, ezért az alábbiakban igyekszünk folyamatosan összefoglalni a részünkről felmerülő tényeket és felvetni a körzetünkkel kapcsolatos kérdéseket.

Milyen terveket adhattak le a tervtanácsnak, ha a jelenlegi feltételek mellett még mindig

  • nincs járda, emiatt életveszélyes a közlekedés a gyalogosoknak,
  • nincs elég parkolóhely, most sem, nemhogy a majdani gépkocsik számára,
  • nincs normális út a megnövekvő forgalom fogadására,
  • nincs csönd és nyugalom a közeli játszótéren.

Mindezek ellenére mégis megadták az engedélyt az ekkora volumenű építkezésre,  megerőszakolva a csendes lakópark biztonságát.

Hogyan minősíthették egy nagyvárosi építési teleknek, ha egy utcával arrébb még közmű sincsen és magas a talajvíz?

Matkovich Ilona! Kérjük, nézzen már körül! Itt semmilyen fejlesztés nem volt az utóbbi években!

Egy magára adó, becsületes önkormányzatban ilyen feltételek teljesítése hiányában nem kértek volna építési engedélyt. (Kivéve, ha az nem a rokona!)

Tudjuk, maga nem tud semmiről, mindennek úgy kell utánanéznie a saját hivatalában. Ha azt állítja, hogy eddig mit sem tudott gyermekének és a Matkovich-klánnak viselt dolgairól, akkor nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb!

Hogy tudja garantálni, hogy az építtető, Pajor Dániel saját költségén rendezni fogja

  • az utakat,
  • a bejárhatóságot,
  • a járdát,
  • a kifelé vezető gyorsítósávot,

mint a városban számos helyen?

Egyúttal meg szeretnénk védeni Kászonyi Károly képviselőnket, aki hajlandó volt idejönni és beszélni velünk, most úgy érezzük, megvan benne a szándék, hogy segítsen, de úgy gondoljuk, a hivatal akadályozza a megvalósításban.

Nagyon nagy szükség lenne

  • fekvőrendőrökre,
  • a lakó-pihenő tábla újbóli kihelyezésére.
  • A parkoló rendezésére ígéretet kaptunk egy éve, hogy pár teherautónyi kővel felszórják, de sajnos ebből sem lett semmi.

Voltak szépen felújított padjaink, amelyek a kivágott fák sorsára jutottak, szétrombolták, eltemették és végül, miután fénykép készült róluk, eltüntették. Gondoljuk, hogy erről sem tud semmit a polgármester asszony, hiszen sosem járt itt.

Szeretnénk ígéretet kapni, hogy a megmaradt, az építkezés melletti zöld területre és a  parkunkra nem terveznek ilyen beruházásokat.

Összefoglalva:

Megválasztottuk önt, mert bíztunk abban, hogy a családok pártján áll, és az ígért zöld városban. De nem csak a saját családjáról kellene gondoskodnia, pláne az itt élő családok kárára.

Elvette tőlünk a csendet, a nyugalmat, a zöld parkot, a madárfüttyöt. Kaptunk helyette zajt, port, trágár beszédet, atrocitásokat és rengeteg idegességet, szomorúságot.

Az itteni lakóközösség felszólítja az önkormányzatot, hogy

addig ne adjon használatbavételi engedélyt a Zöld Duna Ház Kőhíd utcai épületére, amíg jóvá nem teszik azokat a károkat, amit a beruházással az itt lakóknak okoztak.

Ha nem képes teljesíteni az ígéreteit, akkor nem alkalmas a város vezetésére,  megválasztottuk önt, ezért ön van értünk és nem mi önért!

Menjen el fakitermelőnek vagy ingatlanosnak, mert ahhoz nagyon ért.

Mi ezek híján nem fogunk polgármesterként tekinteni Matkovich Ilonára.

HÁJAS ATTILA

***

PS: Aggodalmainkat csak fokozza, hogy bírni fogja-e a közműhálózat a megnövekedett terhelést, lesz-e elég parkoló?