SZÁDOCZKI IMRE: MÍG MATKOVICH CSAK MÁRTÍRKODIK, A FIDESZ-KDNP CSELEKSZIK A DEÁKVÁRI POSTA ÜGYÉBEN

A deákvári posta is felkerült a Magyar Posta által a szankciós gazdasági válság miatt kényszerszünetre ítélt posták listájára. A városvezetés ahelyett, hogy intézkedéseket vázolna fel a posta megőrzésére, csak panaszkodik és mutogat. Ezzel szemben a váci Fidesz-KDNP-nek már több terve is van a kisposta megmentésére. Ugyanaz a forgatókönyv, mint az uszoda esetében – a baloldal bezárta, a jobboldal újranyitotta.

Matkovich Ilona képet posztolt, amin egy néma telefon mellett szomorú arccal ül, és elmondja, hogy két napja senki nem veszi fel neki a telefont a deákvári posta ügyében. Nehéz elhinni, hogy két nap, azaz 16 munkaóra, azaz közel ezer perc alatt senkivel nem tudna beszélni. Ez inkább az alkalmatlanság beismerése.

Ezzel szemben a váci jobboldal azonnal megtalálta, kikkel kell egyeztetni, és hamarosan szállítják is a tervet, hogy a város és a Magyar Posta hogy tudja közösen fenntartani a postai szolgáltatásokat Deákváron is.

Úgy látszik, Matkovichék csak akkor érnek el sikereket, amikor a családi cég ügyeit kell egyengetni, de amikor a közérdekről van szó, akkor lefagynak.

  • A kétmilliárdos családi biznisz, a Kőhíd lakópark építése gőzerővel halad,
  • Matkovich hivatali épülete is többszáz millióból csinosodik,

de közben a város nem fejlődik:

  • a bölcsőde torzó marad,
  • az óvodabővítés helyben toporog,
  • a posta bezár,
  • főtéri pengefal két éve érintetlen.

Míg a polgármesterek országszerte már tárgyalásban vannak postaügyben, addig Matkovich csak panaszkodik és az Facebook-on hirdeti cselekvőképtelenségét.

Így volt ez az uszoda téli nyitva tartása kapcsán is. Matkovich Ilona polgármester bejelentette, hogy bezárja az uszodát, mire a váci jobboldal elérte, hogy a kormány több tízmillió forintból kifizetni a város helyett az uszoda rezsijét, hogy a gyerekek és idősek a télen se maradjanak úszási lehetőség nélkül.

Ne feledjük, a váci baloldal folyamatosan azt kommunikálja, hogy a kormánytól semmilyen segítség nem érkezik. Ehhez képest az óvoda, a bölcsőde fejlesztése, a vagy az uszoda működtetése is már kormányzati forrásokból történik.

Matkovichéknak a posta is csak politika. Valójában nem megmenteni akarják a deákvári postát, hanem az ügyből politikai hasznot akarnak húzni, a kormányt szidni és az embereket a Fidesz-KDNP ellen hergelni. Ha nem így lenne, nem néma telefonok mellett fotózkodnának, és nem tüntetést szerveznének, hanem érdemben cselekednének.

Megoldást nem szállítanak, csak hétköznapi keserűséget és politikai gyűlöletet. Ebben jók, ezt teszik három éve. Ezért megosztott a város, ezért nem fejlődik Vác.

Mind emögött viszont ismét a háború és a szankciók állnak. Ha végre béke lenne, és megszűnnének a szankciók, nem a bezárástól kellene intézményeket megmenteni, hanem újra a fejlődésről szólhatna Vác élete is. Minél hamarabb jön el a fegyverszünet, minél hamarabb törlik el a szankciókat, annál hamarabb ér véget az energiaválság és a magas infláció is, és annál hamarabb térhetne vissza a bővülések időszaka.