ÚJ KÖZBESZERZÉST KELL KIÍRNI A BAUER UTCAI BÖLCSŐDE BEFEJEZÉSÉRE

Új közbeszerzést kell kiírnia Matkovich Ilonának, mert a baloldali városvezetés az ígéretek ellenére nem tudta időre befejezni a bölcsődeépítést. A félbemaradt beruházásra kapott állami támogatást a kormány korábban 100 százalékkal megemelte, de a város így sem volt képes felépíteni a bölcsődét – ismertette a HírTv a híradójában.

Épül az új bölcsőde, ezzel büszkélkedett a tavalyi választási kampányban Vác alpolgármestere, Inotay Gergely akkor azt is ígérte, hogy májusra elkészül az épület, szeptemberig be is teltek a férőhelyek. Az egyetlen szépséghiba, hogy az épület ma pontosan ugyanúgy áll, mint egy éve befejezetlenül, a szülőket pedig más intézményekhez irányították.

Prohászka Ágnes szülő: Nagyon sokat kellett szervezni más szülőknek, akik egyébként kaptak ide ígéretet, hogy ők megkezdhetik itt a bölcsődében a beiratkozást, illetve a bölcsődei éveket. Ők közül nagyon sokan úgymond feladták a várakozást, mert látjuk, hogy nincsen készen.

A váci baloldali városvezetés annak ellenére nem tudta befejezni a beruházást, hogy jelentős támogatás kiegészítést is kaptak az államtól – szólalt meg a riportban Szabó Csaba is, aki hangsúlyozta: becsapta a baloldali városvezetés a Deákvári szőlőket, azt ígérték, hogy májusra kész lesz a bölcsőde, ezzel szemben még ma sincs kész. Úgy sem tudták befejezni a bölcsődét, hogy a kormány 100 százalékos ráemelést biztosított számukra. Most kénytelenek új közbeszerzést kiírni, ami miatt még később készülhet el, és még többe kerülhet a bölcsőde.

A híranyag még arról is beszámolt, hogy Vác a spórolás jegyében a város uszodáját is be akarta zárni. Az intézményt a bezárástól végül az állam mentette meg, 23 millió forintot adtak a városnak rezsikompenzációra.

***

574 MILLIÓS KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL ÚJ BÖLCSŐDE ÉPÜL A BAUER MIHÁLY UTCÁBAN