A HELYI TÉVÉ FÜGGETLENSÉGÉNEK MÁR A LÁTSZATA SINCS MEG VÁCOTT

Az a helyzet, hogy a sajtószabadság védelme kapcsán is már erősen meg kell kérdőjelezni, hogy a helyi tévé betölti-e közszolgálati szerepét, hiszen a látszat inkább az, hogy immár ez a váci stúdió teljesen a Matkovich-i propaganda médiumává silányul(t)/aljasul(t). És ehhez azért talán már lassan hozzászólhatna a Nemzeti Média Hatóság is! Nemde? De!

A Kossuth utcában székelő tévé számos olvasónk jelzése alapján leginkább városházi píár médiummá silányult, mivel számos városi történést inkább elhallgat, elsumákol, elcsúsztat.

Vannak, akik legújabb bizonyítékként szóvá teszik például, hogy amíg a kórházi konyha részlegének több száz milliós felújításáról az országos médiából is értesülni lehetett, addig a jelek szerint a Matkovich Ilona fényezésére, a kormánypárti országgyűlési képviselő közlendőinek elhallgatására-negligálására felesküdött helyi (köz)tévé ezt nem tartotta kiemelten fontos információnak, nem is voltak jelen a sajtótájékoztatón és semmi jel nem mutatott arra, hogy hírt adtak volna az eseményről.

Többen jelezték lapunknak:

a tévénél már tendenciának tűnik, hogy rendszeresen nem számolnak be súlya szerint megfelelően az országgyűlési képviselő, a belügyminisztériumi államtitkár helyi eseményeiről, aki egyébként az országgyűlési választáson a városvezetőként is egyre bizonyosabban alkalmatlannak tűnő Inotay Gergelyt FÖLÉNYESEN legyőzte.

Ez a jobboldal szimpatizánsainak már nem annyira meglepő.

Szomorú látni ezt a helyi véleménydiktatúrát, amelyet kiegyensúlyozott hírszolgáltatásként próbál eladni, védeni a jelek szerint a szivárványos baloldalnak bokáig behajló (hú, de finoman fogalmaztunk) kamerás főfüggetlenség…