FOTÓÜNNEP: PÉNTEKEN NYÍLIK A FORTE FOTÓKLUB VÁC HAGYOMÁNYOS ÉVZÁRÓ TÁRLATA

A Forte Fotóklub Vác már rögtön a megalakulása óta minden esztendő végén évet összegző tárlatot rendez a tagtársak közösen kiválasztott alkotásaiból a művelődési központban, természetesen az idén is így lesz ez, a bemutató november 11- december 18. között várja a látogatókat az emeleti félkör galériában.

A november 11-én 18 órakor nyíló tárlaton ezúttal harmincnégy klubtag állít ki egy-két-három felvételt, a műveket Kernács Rebeka művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

***

A Forte Fotóklub Vác 2013. január 31-én alakult.

Az ország egyik legnépesebb fotós alkotóközösségének számító klubnak évről-évre, folyamatosan közel száz tagja van.

Az első, bemutatkozó csoportos kiállításunk 2013. áprilisában volt, 89 alkotó 89 munkájával.

A csoport tagja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének, ezen kapcsolat révén kiemelkedő esemény, hogy 2015. nyarán a volt a házigazdája az országos szervezet hagyományos nyári egyetemének, alkotótáborának.

A klub első számú kiállítóhelye a művelődési központ, de Vác más galériái is szívesen adnak otthont a közösséghez tartozó fotósok csoportos vagy egyéni kiállításainak.

Vác számos buszmegállóját a klubtagok kellő méretre felnagyított felvételei díszítik.

Eseményfotózásban is nagyon lehet számítani a klub tagjaira, rendszeresen készítenek képriportokat a város kiemelkedő kulturális tömegrendezvényein, a városi megemlékezéseken, sporteseményeken…