POLGÁRMESTER ASSZONY! HELYRE! IGAZÍTÁS!

Nehéz ilyenkor visszafogottnak maradni. De nem lehetetlen. Sőt, talán az egyetlen helyes magatartás a távolságtartó tényismertetés. A többit majd elvégzi az olvasó.

Szóval:

 

Tény 1:

Vác városa 23 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kap a sportért felelős államtitkárságon keresztül az október 1. és december 31. közötti időszakra a város uszodájának rezsiköltségeire.

 

Tény 2:

Emellett a város ígéretet kapott a 2023–as évre további rezsitámogatásra.

 

Tény 3:

Matkovich Ilona Vác polgármestere október 13–án sajtótájékoztatót tartott, amelyen kizárólag a városházi propagandamédia munkatársai vettek részt. Az erről készült anyagot a polgármester saját oldalán is közzétette. A posztban szó szerint ez szerepel: „A Fidesz-kormány tízszeresére emelte a váci bölcsődék, óvodák és szociális intézmények rezsijét is. De mi megvédjük a gyerekeket és a rászorulókat is. Viszont több egyéb intézmény kényszerül bezárni a kormány megszorító csomagja miatt”.

Tény 4:

Ugyanezen a napon este újabb posztban részletezi a polgármester az önkormányzat intézkedéseit, ahol feketén fehéren leírja: „Az uszoda, a sportcsarnok és a stadion épülete november 1-től lesz bezárva. A stadionban a sportpályákat egyelőre használhatják a sportolók.”

 

Tény 5:

Október 16-án szokásos hétvégi posztjában a polgármester leszögezi, hogy a kormány továbbra sem segít semmiben, de persze ő(k), mármint a város, folyamatosan egyeztet egy esetleges rezsikompenzációról.

 

Tény 6:

Október 26-án nagy piros felkiáltójelek között Matkovich Ilona közli a következőket: „Nem hagyjuk, hogy a kormány megszorításai miatt fagyoskodnia kelljen a váci gyerekeknek és a rászorulóknak!”

 

Tény 7:

Október 30-án szokásos hétvégi posztjában a polgármester újra tájékoztatja a Nagyérdeműt arról, hogy nem is érti, mit nem ért a Fidesz azon, hogy rendkívüli testületi ülésen szeretett volna büszkélkedni a polgármester asszony Heroikus Küzdeleméről, amellyel sikerült egy teljes hónappal meghosszabbítani az uszoda nyitva tartását, miközben kétmilliárd, értsd: kettőmilliárd forint pihen a város számláján.

 

Tény 8:

November 3-án a polgármester asszony bejelenti, hogy természetesen Az ő Heroikus Küzdelmének Hála (HKH), és persze Legmesszebbmenő Együttműködési Szándékának Ajándékaként (ESZA) a város 23 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kap az uszoda rezsiköltségeire. Ja, és hozzáteszi még, hogy köszöni szépen.

Nos. Ha kérhetjük. (Persze. Tudjuk, hogy mi nem…), de akkor is. Polgármester asszony! Legyen már oly jó, és tegyen közzé egy helyreigazítást. Ha másért nem, hát betyárbecsületből, ha ismeri a kifejezést, az alábbi szöveggel:

„Valótlanul állítottuk, hogy több egyéb intézmény kényszerül bezárni a kormány megszorító csomagja miatt.”

Köszönjük. (A betyárok nevében, valamint helyett is!)

MJP