ISMÉT SOKAN SEGÍTHETNEK A MŰVELŐDÉSI KÖZPONT MÖGÖTTI RÓZSAKERT SZEBBÉ VARÁZSOLÁSÁBAN

Nem a mostani önkormányzat regnálásától kezdve, hanem már korábbról hagyomány, hogy a lombhullást követően iskolai csoportok, civil önkéntesek erősen beszállnak a Rózsakert őszi nagytakarításába, ami bizony komoly feladat.

A terület közösségi rendben tartásának egyik ötletgazdája, fő patrónusa Bíró György, aki az idén is nagyon erősen mozgósít annak érdekében, hogy az avargyűjtésből, a park őszi rendrakásából minél több iskolai csoport kivegye a részét és civilek is minél többen csatlakozzanak.

A főszervező így fogalmaz a jövő hét végére tervezett két önkéntes akciónap kapcsán:

„Az előző évekhez hasonlóan ősz utolsó napsugarainak reményében a Rózsapark szépítésére hívjuk az általános és középiskolás csoportokat és a városlakókat, melyre 2022. november 11-én, pénteken és 12-én, szombaton kerül sor. A park játszóterénél, (a művelődési ház mögött) 9 órától várjuk a résztvevőket. Kérünk minden csoportot, hogy ha tudnak, hozzanak magukkal kerti szerszámokat (elsősorban gereblyét).

A résztvevőket frissítővel és csokoládéval várjuk a helyszínen. A munkát 11 óráig tervezzük.
A résztvevő csoportoknak az idén is lesz lehetőségük rá, hogy a program keretében madárodút szerelhetnek össze, amit iskolájukban kihelyezve tavasztól figyelemmel kísérhetik a madarak költését.

A középiskolás diákok munkáját az idén is közösségi szolgálatteljesítésként igazoljuk.
A programmal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni:

  • e-mail: birogyorgy@yahoo.com,
  • telefon: 06 30 921-3924.

Most ugyan nincs vírusveszély, de a sikeres őszi ligettakarítási programhoz hasonlóan, most is az alábbi módon szeretnénk biztosítani az influenza elleni védelmet: a csoportok külön-külön, egymást nem veszélyeztetve tevékenykednek, a feladatokat a helyszínen a kísérő tanárral egyeztetjük, a program előtt vírus- és balesetvédelmi oktatást tartunk.

A szervező biztosítja: gumikesztyűt minden résztvevőknek (a cserét is szakadás esetén), a szerszámok fertőtlenítését, kézfertőtlenítést a helyszínen, a művelődési házban mosdó- és WC használatot.”