EGY KÉPEN MUTATJUK BE, MIKÉPPEN NÉZ KI VÁCON A MATKOVICHI DEMOKRÁCIA ÉS A SZÓLÁSSZABADSÁG

Csütörtökön – hála ezért Ilona asszonynak – egy képen tudjuk bemutatni önöknek, miképpen is néz ki Vácon a demokrácia és a szólásszabadság helyzete. A VácOnline egyik  küldetése az, hogy az ilyenféle városházi közösségellenes ne hagyjon szó nélkül!

A szólásszabadság hiányára sajátos módon éppen Matkovich Ilona és az egyik leglelkesebb rajongója, maga Ibolya néni hívta fel a figyelmet, aki a polgármesterével együtt a leghelyesebbnek azt találná, hogyha lapunkat végleg elhallgattathatnák. (Sajnálatosan a régi bevált eszközök: Gulág, kitelepítés, Andrási u. 66. már/még nem áll rendelkezésükre, ezért most egyelőre csak puffogni tudnak a szókimondó lapunk létezése miatt.) A „régiben maradt”, szegény Ibolya néni kijelentésére ezt a választ volt képes a város első embere adni:

Ibolyka néni: Azt nem tudom, mit lehet tenni ellenük, mert vérlázító, amit művelnek”…. „Nem szabad eltűrni egy közösségnek, hogy ilyen oldalak működjenek (VácOnline – a szerk.), pláne úgy hogy nem is városban található.” Matkovich Ilona: „Akár minden nap fel lehetne jelenteni őket, de erre nincs energia és idő.”

A szólásszabadság helyi TÜKRE! (A bal hasábot láthatja, aki nincs letiltva, a középső hasábot látja a VO szerkesztője, a jobb hasáb azt mutatja, hogy a Fidesz helyi elnöke mit lát Matkovich Ilona posztjaiból, azaz magát a polgármestert sem érheti el.)

BAL HASÁB

A polgármester asszony fejéhez ezúttal sem tartott senki pisztolyt, de mégis égetően fontosnak tartotta megtörni a csendet a fia által a Kőhíd lakóparknál elkövetett atrocitások kapcsán. Az ebben a témában feltett sajtókérdéseinket mind ezidáig figyelmen kívül hagyó városvezető ezúttal nem tudott hallgatni arról, hogy a fia szemfüles ügyvédje helyreigazítandót vélt felfedezni az egyik írásunkban, és jó alkalomnak találta a VácOnline-ba belerúgni. (A kép bal oldalán a teljes beszélgetést olvashatja az, aki még nincs letiltva Frau Dafke oldaláról.)

KÖZÉPSŐ HASÁB

A középső sáv azt mutatja, hogy mennyit látott mindebből a társalgásból a VácOnline szerkesztősége, amelyről a mi hátunk mögött e „cyberszájzárral” így bármilyen konfabulációját megoszthatta Matkovich, hiszen a letiltásunk következtében az ösztönös városvezető csak ennyi betekintést engedett a szétszórt gondolataiba. (Egyébként az oldalán immár két éve nincs lehetősége a szerkesztőségünknek a kommentelésre.)

JOBB HASÁB

A jobboldali hasábban pedig az látható, hogy a helyi Fidesz elnökének még Matkovich Ilona neve is tiltott, ahogy a „végtelenül demokrata széplélek” Inotayé is AZ!

Szeretnénk ITT és MOST lerögzíteni – Brüsszelig elhangzóan –, hogy Szádoczki Imre egyébként annak a négyszer kétharmados támogatottságot szerző, 12 esztendeje kormányzó párt helyi szervezetének az elnöke, akinek az aktivistái és a mellette álló váci választói akarat csúnyán elsöpörte Inotayt, Matkovich kreatúráját, aki csupán egy körzetben nyert Vácon, valamint csak egy szavazattal győzött az egyik környező kis településen, úgyhogy mindenki számára immár egyértelmű: EBBŐL A BALOLDALBÓL NEM KÉRNEK A VÁLASZTÓK!

A helyi jobboldallal folyamatosan l’art pour l’art gonoszkodó Matkovich, akinek „a bokros teendői miatt nincs energiája és ideje minden nap feljelenteni a lapunkat” a helyi demokrácia még nagyobb dicsőségére letiltatta a Kopasz Cenzorával az alábbi kommenteket:

A Kopasz Cenzor által nem tűrt kommentek: „Ugyan így jártunk a McDonald’s-al! Egyedül a jobboldali média szólalt fel az itt élők nevében! – Tönkretette az ott élők életét és még van arca ezt kirakni, gratulálok, polgármester asszony!”

Ilona Asszony!

Ha kérdezzük, nem hajlandó válaszolni a fia stiklijei ügyében, de kéretlenül simán letiltja az önnek nem tetsző váciakat?! Biztosan ezt ígérte a választóinak? Komolyan is hiszi azt, amit egyszer magából kikelve kiabált a nyílt utcán: „Én vagyok a város első embere, itt az történik, amit én akarok!?”