A MÁTYÁS TEMPLOMBAN LÉP FEL NOVEMBER 13-ÁN A VÁC CIVITAS SZIMFONIKUS ZENEKAR

Igazán különleges alkalomra, a budavári Mátyás templomban (november 13-án este) esedékes fellépésre is készül legújabban a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar.

Azon az estén a Sacro Song Projekt a nyári, szigetmonostori Dicsőítő Sziget fesztivál őszi folytatásaként az idén 25 éves alkotói munkásságukat ünneplő Gável András és Gável Gellért szerzők és az Eucharist együttes jubileumi koncertjét mutatja be. Az esemény különlegessége, hogy a közönség válogatást hallhat negyed évszázad keresztény könnyűzenei szerzeményeiből, ezúttal szimfonikus zenekari hangszerelésben, ami Hegyi Barnabásnak, a Mátyás templom karnagyának köszönhető. A zenei rendezvény a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg, ennek révén a belépés díjtalan.

A zenei program előtt az este hat órai szentmisét Varga László kaposvári püspök celebrálja majd, és a szertartás keretében felcsendül Gável Gellért: Latin Mise Gitáron című, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zenei pályázatán méltatott misekompozíciója.

A szentmisét követően (várhatóan 19:00 órai kezdettel) következik az Eucharist együttes koncertje, a csapat Mező Misivel és Szabó Balázzsal kiegészülve áll színpadra, illetve közreműködik a Sándor Bence karnagy vezette Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a 4 Akkord Show Kórus, valamint Zámbori Soma színművész és a Dramatizált Biblia társulata.