A BALOLDALI VÁROSVEZETÉS 50 EZER FORINTOS ÓRADÍJÉRT SZERZŐDTETTE A BALOLDALI „SZTÁRÜGYVÉDET”, MAGYAR GYÖRGYÖT

Ezekben az ínséges időkben, a megszorításokkal és bezárásokkal sújtott Vácott meglehetősen áttekinthetetlen meghatalmazással, búsás javadalmazásért – óránként ÖTVENEZER forintért! –, elemzi Magyar György ügyvédi irodája a jelenlegi baloldali vezetésű városunk Kúria előtt fekvő ügyének periratait – tárta fel az adatRADAR a napokban.

Áttekinthetetlen meghatalmazás

Az adatRADAR, a közérdekű adatigénylések portáljának kérésére kiadott dokumentumok tanúsága szerint a meghatalmazás meglehetősen áttekinthetetlen, aminek

  • első oldalán 2022. február 22-i dátummal az szerepel, hogy a közismert baloldali jogásznak, társainak, esetleg bojtárjainak a „KÖF. 5042/2021 szám alatti ügyben” kell képviselnie a várost.
  • A dokumentum második oldala „üres, vagy törölték a lényegi tartalmát” – írja a lap,
  • míg a harmadik oldal elején szó sincs képviseletről.

A dokumentum szerint a „tényállás” február 3-án lett rögzítve. „A mai napon (azaz február 22-én – szerk.) az Ügyvédi Irodának áttanulmányozás céljából” Matkovich Ilona polgármester részéről átadták az eddig keletkezett iratokat – tájékoztat az dokumentum, melynek folytatásában leszögezik,

a megbízás „kizárólag arra vonatkozik, hogy az Ügyvédi Iroda analizálja a jogesetet és véleményezze szakértőileg a további lépések lehetőségét”,

továbbá, hogy a városvezetés tudomásul veszi, „ügyvédi képviseletre vonatkozó megbízási szerződés csak az analízist követően, külön megállapodás alapján keletkezhet; az Ügyvédi Iroda jelen megállapodással képviseletet nem vállalt (…)”.

Kézzel írott jegyzet

A képviseletet kizáró bekezdést

aztán egy kézzel írott jegyzet követi: „Kérjük a Kúria előtti eljárásban az Önkormányzat képviseletének ellátását a 2022. feb. 19-én küldött e-mailben írtaknak megfelelően. 2022. 02. 22.”

Végül, mint fentebb már említettük, a szerződés ötvenezer forint/óra + ÁFA összegben állapítja meg a megbízási díjat, míg a dokumentum utolsó oldala az adatRADAR szerint pedig amolyan ÁSZF-ként megmagyarázza többek között a szóbeli és írásbeli analízis jelentését. Ehhez annyit tett hozzá az adatRADAR:

„számos ügyvédi megbízást vizsgáltunk meg korábban, leggyakrabban 20 és 30 ezer forint közötti óradíjak szerepeltek.”

A lap szerint a szerződés tele van ellentmondásokkal

Látszólag kizárja a képviseletet, másfelől arra enged következtetni, hogy az aláírásával az iroda mégis vállalja azt. Az egyik mondatban az áll, hogy Matkovichék február 22-én adták át az irataikat, a megjegyzésben viszont 19-i dátum szerepel. Az oldalak alján pedig az olvasható, hogy „Verzió: 2022. 01. 06.”-i. Nehezen kibogozható tehát a történet. Az adatRADAR cikke kapcsán így lapunk levélben fordult Vác polgármesteréhez.

A Mandiner lapszemléje végén Matkovich Ilona polgármestertől az alábbiakat kérdezte meg:

  • Kérdésünk önhöz, hogy eddig mekkora összeget fizetett ki a Váci Önkormányzat Magyar György ügyvédi irodájának?
  • Meddig tervezi folytatni az önkormányzat az együttműködést Magyar György ügyvédi irodájával a fenti feltétel szerint?
  • Valamint, hogy ön szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben is indokolt-e az (adatRADAR szerinti szokatlanul magas) díj?

Ehhez a VácOnline még szívesen hozzátenné, ha bármikor is válaszolnának lapunknak:

Vajon a VácOnline, az egyetlen városházakritikus jobboldali lap elleni szólás szabadságot korlátozó perekre is óránként 50 ezer forintot költenek, miközben a tornacsarnok fűtésére sincs pénz?

A Mandiner azt ígérte, hogy amint választ kapnak, frissítik a cikküket!

***

Ki Magyar György ?

  • Magyar György a baloldali összefogás keretében (MSZP-s támogatással) Siófokon indult az országgyűlési választásokon,
  • aztán Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához csatlakozott, annak elnökségi tagja lett,
  • a „Civil Választási Bizottság” elnökeként az előválasztásnak nevezett baloldali cirkuszi attrakció „porondmestere” volt,
  • jelenleg a Fővárosi Vízművek igazgatósági tagja.

Mondhatnánk, hogy „Magyar doktor” személyében megtalálta a zsák a foltját az ex-Magyar Narancsos újságírónő, Matkovich Ilona, hiszen a szélsőségesen balliberális ügyvéd szeret igen gyakran „erős” kifejezéseket használni a jobboldali szavazókkal kapcsolatban, mint például ilyeneket: „Hofi megmondta, hogy nekünk egy csürhénk van, és egy csőcselékünk” (fogalmazott az atv-ben) vagy egy másik alkalommal pedig a magyar néplelket elemezve a „birka” jelzőt használta ezekre a választókra.

Magyar György és fia, Magyar Gábor – Fotó: Origo

Ha már szóba került a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda, akkor megemlítenénk még a fától nem messze gurult almát is Magyar György fiát, Magyar Gábort is, aki

  • baloldali aktivistaként a Soros-hálózathoz köthető szereplőként került 2017-ben az Európai Bizottsághoz, ott közreműködött a hazánkat elítélő jogállamisági jelentések elkészítésében,
  • a kilencvenes években pedig Soros képzésen vett részt.
  • Megjegyzendő még, hogy a családi ügyvédi irodája volt az egyik haszonélvezője azoknak a dömpingszerűen beadott kártérítési pereknek, amelyekkel esetenként több millió forintot jártak ki a fogva tartott bűnözőknek. Nagyjából tízmilliárd forintjába kerülhetett a Soros-hálózat által is ösztönzött és támogatott börtönbiznisz a magyar adófizetőknek.

Tehát Magyar György személyében lehet, hogy Matkovich megtalálta a városházi baloldali  „értékek” legkiválóbb fekete öves védelmezőjét, de csak felmerül bennünk a kérdés – mint a Váci Hírmondó című baloldali propaganda lappal és azok újságíróival kapcsolatban: Furucz, Eszes, Vicsek –, hogy már megint miért a mi pénzünkből kell eltartanunk őket?

Az adatRADAR és a Mandiner nyomán