EGYRE ELKESEREDETTEBBEK A KÁPTALAN UTCAI LAKÓK, ÜZLETBÉRLŐK AZ ELHÚZÓDÓ ÚTFELBONTÁS MIATT

Korábban a szükségessé vált közműmunkák mielőbbi elvégzésére, az utca útburkolatának lehetőség szerinti leggyorsabb helyreállítására kaptak ígéretet a városháza irányából, a városvezetés részéről a hetek óta feltúrt Káptalan utcában élők, ott boltot vivő vállalkozók. Ám egyelőre továbbra is nagyjából egy merő munkagödör a terület piac felőli vége, igaz, van már egy rövidebb – ki tudja, vajon milyen érdekeltségi körbe tartozó (?) – pár méteres szakasz, ahol elkezdődött a helyreállító tereprendezés. Na, ez a legkevésbé sem vigasztalja a kevésbé kivételezetteket.

Bárki könnyen beláthatja, hogy minden feltúrt nap súlyos bevételkiesést jelent az érintett üzletbérlőknek, tulajdonosoknak. Nem csoda, ha folyamatosan próbálják sürgetni az illetékeseket, köztük a városvezetőket. Ám mint többüktől hallottuk, csak mismásoló, egymásra mutogató, ellentmondó válaszokat kapnak arra vonatkozóan, hogy mikor áll végre helyre a rend, mikor készül el munka.

A hivatalosan csengőnek tűnő állítólagos városvezetői magyarázat szerint ez egy vis maior helyzet a javából, ezért aztán a kérdezett potentátok egyike „a”-t mond, a másikuk „b”-t, vagy leginkább csak hümmögnek – állítják többek között a Tortaműhely vezetői.

A tőlük kapott információnk szerint volt egy ígért helyreállítási határidő a jövő hét elejére, ám a helyszínen tapasztaltak szerint ez aligha tartható, na de majd meglátjuk, a remény hal meg utoljára.

VO-komment:

A vis maior a wikipédia fogalomfejtése alapján annyit tesz: „Olyan veszteség, amely olyan természetes okból származik, amelyet körültekintés, szorgalom és odafigyelés nem akadályozhatott meg…”

Hát, ehhez képest Vácott 2019 óta vis Matkovich, meg vis Pajor helyzet van folyamatosan, sorscsapás minden téren, fejlődés, építkezés helyett hátraarc, leépülés, ingatlankiárusítás, minden korábbinál szemérmetlenebb urambátyámozás, no meg önerős lakossági sarcolás – sajnos egyre többen isszák ennek a levét.

Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline