LESZ MIRŐL EGYEZTETNI, LESZ MIT TISZTÁZNI A HAJLÉKTALANSZÁLLÓ HAGYOMÁNYOS ŐSZI NYÍLT NAPJÁN

Csak bízni lehet benne, hogy a hajléktalanszálló hétfőn tartandó hagyományos őszi nyílt napján valamivel tisztábbá válik a helyzetkép a jelenleg igen súlyos szociális gond enyhítésének lehetőségeivel kapcsolatban.

A városfejlesztő önkormányzati társaság Deákvári fasori telephelyén készülő új hajléktalanszálló kivitelezéséről már elég régen adott hírt a városháza hivatalos honlapja, de talán tényleg bízni lehet benne, hogy – az eredeti ígéreteknek megfelelően – az ősszel, de legkésőbb a tél beálltáig elkészül a létesítmény, minden jel szerint nagy szükség van rá, és lesz hosszú távon is, hiszen nap mint nap azzal szembesülhet a lakosság városszerte, hogy igen sok a hajléktalan a váci utcákon, tereken.

A váci diadalív árnyékában – Fotó: Ribáry Z.

A Rákóczi tér 20. alatti hajléktalanellátó központban október 17-én hétfőn 10 órai kezdettel tartandó nyílt nap programja szerint Járja Andrea általános intézményvezető mellett Ghyczy Gellért is bevezető előadást tart a Baptista Integrációs Központ részéről. Ezután az Utcáról Lakásba Egyesületet képviselő Szaniszló Judit lakásügynökségi koordinátor előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A folytatásban Csuja Imre színművész lép a mikrofonhoz, egy verses előadással készül az alkalomra. Továbbá lesz még kutyás bemutató, musical részlet előadás, illetve a közös ebédet követően filmvetítés zárja majd az eseményt.