ERŐS VÁCI JELENLÉT A MAGYAR FOTÓMŰVÉSZEK VILÁGSZÖVETSÉGE KATALÓGUSÁBAN

Mint arról már beszámoltunk, a XXII. Nemzetközi-Magyar Fotószalon pályázaton nagyon szépen képviseltette magát a Forte Fotóklub Vác is, a közösség több tagja díjat, oklevelet kapott, s ezzel bekerültek műveik a tárlat katalógusába.

 

A katalógus köszöntőjében így fogalmaz Dr. Patrus Sándor elnök:

„Különösen ünnepi alkalom az idei, XXII. Nemzetközi-Magyar Fotószalon megrendezése. Több szempontból is nagy fontossággal bír számunkra.

2022-ben ünnepeljük a Magyar Fotóművészek Világszövetsége megalakulásának 20. évfordulóját. A valamikor 27 fővel alapított szövetség mára 9 ország 182 fotósát tömöríti magába. Az elmúlt évek során nem felejtettük el az eredeti céljainkat. Az anyaországi és a határon túli magyar vagy magukat magyarnak valló fotósok, alkotók érdekképviselete, a fotós szakmai ismeretek bővítése, a tagok munkáinak széles körű megismertetése mellett a magyar identitás ápolása és a hagyományok megörökítése áll továbbra is működésünk középpontjában…

Az idei fotószalonra öt kategóriában rekordszámú alkotó – 7 országból 147 fotós 1617 alkotással – küldte be pályázati anyagát…”

A csatolmányban lapozható katalógus minden oldala könnyedén nagyítható a képernyőn, hogy az érdeklődők minden fotót alaposan megtekinthessenek.

A katalógusban a Forte Fotóklub Vác képviseletében a következő alkotók szerepelnek: Cservenák Péter, Horlik Zoltán, Kosztolányi Bence, Lehotka László, Mojzes Péter, Molnár Ferenc, Vida József.