SZÁDOCZKI IMRE: A VÁROSVEZETÉS SEM AZ ORSZÁGBAN TÖRTÉNTEKET, SEM A RÁBÍZOTT VÁROST NEM ÉRTI

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Városházabarát tüntetést szerveztek péntekre a Káptalan utcai Modern Művészeti Gyűjtemény elé. Tudósításunk szerint csúfos érdektelenségbe fulladt a baloldali kezdeményezés. Hogy látja a történteket?

A héten megmenekült a Káptalan utcai művészeti gyűjtemény a városvezetésnek álcázott ingatlanügynökségtől. Ezt a tényt úgy próbálja beállítani a polgármester, mintha valamilyen összeesküvés folytán vagyonvesztés történt volna. Pedig nem történt más, mint az épület kikerült a város kezeléséből és egy alapítvány tulajdonába ment át, a funkciója így tudott megmaradni. Ez az épület azonban sosem volt a város tulajdona, csak a kezelője volt. A gyűjtemény a helyén maradt és ebben az ügyben ez a legfontosabb! Minden más csak beépíthető telkek, ingatlanok megszerzéséről szól. Ez most nem jött össze és ez a tény látványosan nagyon fáj főleg a polgármesternek. Tüntetést is összehívtak az ügyben, a fotók tanulsága szerint pontosan 29, azaz huszonkilenc résztvevővel. Ebben benne vannak a képviselők és családtagjaik is…

VO: Matkovich Ilona az elszabadult rezsiről is értekezett vasárnap. Több baloldali polgármester társával levelet írtak a miniszterelnöknek, segítséget kérnek. Ez is csak amolyan hangulatkeltés és a tehetetlenség leplezése?

Ezek a hölgyek-urak valószínűleg nem néznek televíziót, nem olvasnak híreket sem. Nem tudják, hogy minden önkormányzattal külön fog tárgyalni a kormány, megnézik a lehetőségeket, az önkormányzat anyagi erejét és megpróbálnak segíteni. Vác esetében kicsit nehéz a helyzet, hisz a mértéktelen és felelőtlen ingatlaneladások révén 2,4 milliárd forint van lekötve. Mindenki nehéz időkre szokott tartalékolni és szerintem ezek nehéz idők!

VO: Ismert sportbarátként miképpen értékeli a hétvégi remek váci sporteseményeket?

A hétvégén két váci sporteseményt is megtekintettem és fantasztikus élményben volt részem. Az első esemény a váci legenda, Rusvay Gergely által edzett U13 focicsapat Ikarus elleni meccse volt. Csapatunk 7-3-ra győzött és öröm volt nézni a csillogó szemű srácokat, a szép akciókat és gólokat. A másik esemény a Váci FKA Budakalász elleni kézilabda meccse volt. Itt is győzelem, óriási hangulat, izgalmak és katarzis a végén. Rendkívül izgalmas végjáték után csapatunk 27-26-ra győzött, ezzel megszerezte első sikerét az NB II-ben. Rengetegen voltunk a csarnokban, de a város vezetéséből senkit nem láttunk. Ez is szimbolizálja városunk prominenseinek a sporthoz való hozzáállását!

VO: Visszatérve a közélethez, mivel biztatja a váci jobboldali szavazókat?

Az idő telik, rengeteg a feladatunk, hiszen már csak 721 nap és 12 óra van hátra a cégeltüntető, a sikkasztó, a pénzhiéna, a bukott énektanár, a perverz váci-náci, a tolvaj mentős és társaik uralmából.