JESS KINGÁT SZÉTSZEDIK A KOMMENTELŐI, AMIÉRT TÜNTETÉST PROMOTÁL

Jess Kingát szembesítették Matkovichék ingatlanmutyijával a posztjához hozzászólók. A szájkaratéba beszállt Matkovich is. Ítéljék majd meg a mondandója igazságtartalmát! Véleményünk szerint a kommentelők nem véletlenül kérték számon a liberális „sötétzöld” városházi politikustól, hogy a tüntésszervezést miért nem a Matkovich család zöldterületeket pusztító tevékenysége ellen indította? Abban ugyanis ezidáig még nem szólalt meg Jess Kinga, pedig már nagyon várják a váciak!

***

KOMMENTEK JESS KINGA POSZTJÁHOZ

Utána lehet jönni az ingatlanmutyi helyszínére is! Vác Paduc utca!

Utána Kőhíd lakóparkhoz lesz séta, és ott folytatódik a tüntetés?

Matkovich Ilona: (…) amikor ott, vagy bárhol a városban magántulajdonba adják a város közvagyonát, akkor mindenütt felemeljük a szavunkat.

Várjuk szeretettel a tüntetőket a Bukinál, ahol a polgármester családja teszi pokollá több száz ember életét nap mint nap.

Kedves Kinga! Oszt hol a tükör? „Gyere Te is, és fejezzük ki közösen tiltakozásunkat a legsötétebb diktatúrára emlékeztető…” Hát, szerintem akkor a várost vezető tízfős csapatból senkinek sem volna helye ott.

Matkovich Ilona: (…) a közpénzből, az ön pénzéből is működtetett propaganda, nem a valóság. (Írja a VácOnline-ról – a szerk.) Az csak propaganda. A városvezetés teszi a dolgát. Működteti a várost tisztességesen. Erre esküdött fel. Konkrét kérdésekről érdemes vitát folytatni, az visz előbbre, annak van értelme.

Matkovich Ilonának írják – Valóban, az önkormányzat Facebook-oldala közpénzből van működtetve. Onnan méltóztattak kitiltani. Onnan méltóztattak sokakat kitiltani. Amikor mindezt a jelenlegi helyi Fidesz elnök közmeghallgatáson felvetette, méltóztattak e problémát eliminálni.
Konkrét vitákat csak a demokrácia alapelveit betartó és hozzáértő politikussal van értelme folytatni. A jelenlegi városvezetésből csak Molnár Nándival látom némi értelmét a vitának.

Matkovich Ilona: (…) tiszteletben tartom a véleményét. Akkor mi nem fogjuk megvitatni a város dolgait. (Annál is inkább nehéz lesz vitatkozniuk, mert a kommentelőt letiltatta a közpénzen tartott közösségi oldaláról. És mind az ismeretes, szelektál azok között is, akik a fogadóóráján kívánnak vele találkozni. – a szerk.)

Akkor a normális konkrét kérdéseimet tenném fel polgármester asszony! Miért élvezett a Szérűs kertben prioritást a sportcsarnok előtti út aszfaltozása 12,3 millió forintért? Ez volt a legfontosabb ott? – Kézilabda lobbi, amit az összefogásbeli társa képvisel? A Németh László úton az úttest a csatornáknál beszakadva, baleset veszélyesen megsüllyedve, járdaszegély kövek sok helyen baleset veszélyesek. A Szérűs kertre nem jut pénz? – jutott 6 millióért kerítés 20 m szakaszon, ami rendben van ugye? (…) Zebra, pad, parkoló kialakítása az itt dolgozó és tanuló több mint 3000 ember részére? Ez nem prioritás? Igaz, a csörögi, itt regnáló képviselő jelentős visszalépés Kriksz Istvánhoz képest, amit az itt élők éreznek. Köszönettel. Várom válaszát.

Ha rákeres a Vác Online-on a nevemre, és elolvassa a cikkeimet, akkor láthatja, hogy azért dolgozok, hogy a következő ciklusban az ügyek demokratikusabban és szakszerűbben legyenek intézve.

Matkovich Ilona: Ebben a ciklusban törvényesen zajlanak az ügyek. Egyetlen esetben sem volt a közpénz félrekezelve. Vácon 2019 októbere óta nincsen „alkotmányos” költség. Fejlesztések indultak el, és fejeződtek be. Én ezért akartam polgármester lenni, és ezt az utat járom, és igyekszem még többet elérni. (Itt azért érdemes megjegyezni, hogy hányszor kapták már törvénytelenségen a hatóságok a városházi vezetést, épp a napokban kell büntetést fizetniük a helytelen élelmezési közbeszerzés miatt. Úgyhogy a polgármester ezúttal sem bontotta ki az igazság minden részletét. – a szerk.)

Matkovich Ilona: Megpróbálom röviden összefoglalni konkrétan: a sportcsarnok előtti út aszfaltozása azért történt, mert sokan használják, nem csak a sportolók, hanem a meccsek látogatói is, és a gödröktől nem lehetett közlekedni. A Szérűskert előtti kerítés, a korábbi vezetés vállalása, és az iskolák is többször kifejezték igényüket a zebra kialakítására, az átkelés biztonságossá tételére. Ránk maradt, megcsináltuk. Arról, hogy mi mennyibe kerül, és miért, csak akkor tudunk érdemben beszélni, ha ismeri az amúgy nyílt beszerzés műszaki tartalmát, amit egyébként a műszaki osztály állít össze. Nekünk a döntéskor egy lehetőségünk van. Elfogadjuk, vagy sem. A Németh László úton azt kéri számon, hogy miért nem készült el, miközben a másik útnál az a probléma, hogy elkészült. Ez nehéz értelmezni. A Szérűskertben jövőre már be van tervezve egy újabb útszakasz felújítása. A parkolók kérdése egyelőre vitatott. Vannak, akik akarják, mások pedig azt mondják, ne vegyünk el zöld területet. Minden városrészben igyekszünk fejleszteni. Előrelépés biztos lesz jövőre a Szérűskertben.

Matkovich Ilonának írják – A fontossági sorrenddel van gond! Ugye, nem mondja komolyan, hogy a csarnok előtti útszakaszt többen használják mint a Németh László utat?! Az 1-es körzetben történő beruházásokról beszélek! Nem válaszolt. Zebra? Padok? Az előző vezetés azért lett leváltva, mert például itt az 1-es körzetben folytatólagos veszélyeztetést követett el, a diákok testi épségével kapcsolatban. Hány darab zebra van a Szérűs-kertben? A diákok szabálytalan közlekedésre vannak kényszerítve, hogy megközelíthessék iskolájukat. Ez normális ugye? Egyszer tessék már eljönni reggel 7:30 és 8 óra között, illetve 13:30 után, milyen nagy forgalom van itt, ahol gyerekeinket a regnáló városvezetés kényszeríti ebbe a helyzetbe. Padok? 2500 diáknak nincs egy iskolaközpontban hova leülnie. Sokba kerül ugye? Ahogy hány darab szemetes edény van ki helyezve ide? Parkolás? Naponta rendszeresen 30-50 autó áll a füvön…
3 év alatt ide, erre a célra a diákokra nem jutott. Mások a prioritások. Mondjuk, a kézilabda edzésre érkező játékosok kényelmesen tudjanak kiszállni a kocsijukból. Azt írta sokan használják 🤣 Kézilabdázók, és a szurkolók bizonyosan. Remélem érti, miről beszéltem.

Akkor már szeretném megkérdezni, hogy a Káptalan utcával mi lesz?🤔 Marad így feltúrva, mert már egy hónapja életképtelen az utca🥺

Kedves Kinga! Nem tudom jó ötlet-e pont ezen a napon tüntetés szervezni? Ha nem értené, leírom miért is. Bizonyára hallotta, hogy egy embertársunk, barátunk, családapa, balesetet szenvedett és sajnos el is távozott e földi életről! Az ő emlékére lesz este, nem is messze az ön által meghirdetett tüntetéstől ez a megemlékezés. Kérem gondolja át…. hisz oly sok dolgot átgondolnak, miután meghoznak egy döntést. Legyünk már tekintettel erre az eseményre, mely szerintem felülírja az önök szervezkedését! Köszönöm, ha elolvassa és átgondolja!

Igazad van.