NEM CSAK A KÁPTALAN UTCA FELDÚLT MÁR HETEK ÓTA, HANEM IMMÁR A LAKÓK IS!

A Káptalan utcaiak kálváriája nem fejeződött be a legutóbbi helyzetjelentésünk óta sem, sőt, sok tekintetben romlott a csatorna megújításának elhúzódó munkálatai miatt. A városháza főmérnöki irodája szeptember 30-án ugyan jelezte az utcabeli ingatlantulajdonosoknak, lakóknak és a vállalkozóknak, hogy 3-4 hét időtartamra lezárják az utca egyik oldalát és csak a másik oldalán parkolhatnak. Ehhez képest a Káptalan utcaiakat hétfőn az a kép fogadta, hogy mindkét oldalt lezáratták, a piaci parkoló a teljes bevételtől elesik, sok utcabeli vállalkozónak teljesen lehetetlenné vált az áruszállítása, a lakók nehézségeit ne is soroljuk most fel!

Káptalan utca, 2022. október 4., délelőtt

Szemmel láthatóan megint nem a váciak érdeke volt a prioritás és újra nem tartották be a szavukat!

Hétfő délelőtt az egyik utcabeli vállalkozónak kellett bemennie a főmérnökségre, hogy ne lehetetlenítsék el ennyire a megélhetését és tartsák be az alábbi levélben tett ígéretüket!

Újra teljesen követhetetlen, hogy miért nem tartják be a polgároknak tett ígéreteiket, szinte ebben a városban mindent már-már csak nyílt  utcai harcokkal tudnak kivívni a váciak.

Ebben az esetben is nem az történt, amit egy tűrhető kompromisszummal megígértek a levélben, hanem még ezt is ki kellett harcolni az utcabelieknek.

LEVÉL A VÁROSHÁZÁRÓL

Káptalan utca, 2022. szeptember 26.

„Tisztelt Ingatlantulajdonos/Lakó/Vállalkozó! Tájékoztatjuk, hogy 2022. október 3-tól (hétfő) a Káptalan utca 8. házszámtól a 14. házszámig tartó útszakaszán csapadékvíz csatornavezeték cseréjét végezzük. A csatornavezeték csere ideje alatt a gépjármű forgalom elől az érintett útszakasz lezárásra kerül. A munka ideje alatt a Káptalan utca páratlan oldalára érvényes megállni tilos (Tilalmi tábla) hatálya megszüntetésre kerül, ezért az útszakasz páratlan oldalán a megállás és a parkolás díjfizetés nélkül engedélyezett lesz. A Káptalan utca piac bejárat melletti – vállalkozó által működtetett – parkolóhely gépjárművel nem lesz megközelíthető. A munkálatok kb. 3–4 hét időtartamot vesznek igénybe, mely nagyban függ az időjárási viszonyoktól. Az esetleges kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük. Vác, 2022. szeptember 30.”

Ugyan a városházi sajtók egyre nevetségesebb szintekre fokozva tolják a váciak arcába a sikerpropagandát, de a városiak már egyre jobban kiismerik a jelenlegi hatalmaskodók valódi természetét.

Káptalan utca, 2022. október 4., délelőtt
  • Emlékszünk arra, hogy pont ebben az utcában történt meg egy váci polgárral az, hogy a város ösztönös vezetője magából kikelve ilyen szavak kiejtésére ragadtatta el magát: „(…) nem érdekli se Orbán Viktor, se Rétvári Bence, ő (a polgármester) mindenki felett áll (…) Azt mondta: Én vagyok a város első embere, itt az történik, amit én akarok!”
  • Vagy megtesz olyat, hogy fogadóóráján egy neki kellemetlen városi polgárt az utolsó pillanatig megvárakoztat, majd kiüzeni neki, hogy mégsem fogadja. Ömlenek a hasonló panaszok a város lakóiból, immár erős a zúgolódás a saját, benne csalatkozó választói körében is.

Mi igyekszünk – mint ahogy most is tesszük – ezen túl is hangot adni a városháza által félresöpört panaszaiknak, beváltva ezáltal szlogenünk üzenetét: „Mi arról is írunk, amiről a Váci Napló, a Váci Hírnök és az ESTV hallgat.”

Káptalan utca, 2022. október 4., délelőtt