NAGYSZERŰ MŰSORRAL ÜNNEPELTE A ZENE VILÁGNAPJÁT A BARTÓK-PIKÉTHY ISKOLA

Ahogy az járványhelyzetek és gazdasági válságok miatti zárlatok nélküli időkben lenni szokott, ebben az évben ismét nagyszabású műsorral emlékezett meg a zene világnapjáról a Bartók-Pikéthy zeneiskola és konzervatórium.

A hétfő esti eseményen a növendékek és tanáraik számos csemegével is kedveskedtek a nézőtér széksorait zsúfolásig megtöltő hallgatóságnak.

A tanév folytatásában pedig minden hétre jut majd koncertkínálat az intézményben, mert – mint elhangzott – tudják, érzik, hogy nagy szükség van az ilyen alkalmakra, annál is inkább, mert egyre több kulturális intézmény lehúzza átmenetileg a rolót a szorongató anyagi nehézségek miatt.

Ami a csemegéket illeti, felcsendült például a leginkább operaszerzőként ünnepelt Rossini egy kamaradarabja, az A-dúr szonáta vonósnégyesre, illetve egy ismeretlenebb Ravel- és Debussy-kortárs egy szerenádja is.

Mint az a műsor zárásaként is elhangzott, az érdeklődőknek érdemes folyamatosan figyelemmel kísérniük a zeneiskola-konzervatórium híradásait, mert a tanév során minden héten lesz koncertprogram az intézményben.