A TECHNIKUMOK KÖZÜL A TAVALYI ÉVBEN ORSZÁGOSAN A BORONKAYNAK VOLT A LEGTÖBB OKTV-DÖNTŐSE

Szerdán jelent meg az Eduline-on a szenzációs hír: kiderült, hogy a 2021/2022. tanévben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, vagyis az OKTV-n az összes hazai technikum közül a váci Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium állt az élen 18 OKTV-döntőssel.

A lap ismertette az Oktatási Hivatal által közölt iskoláknak a listáját, ahonnan legalább egy diák továbbjutott az OKTV második fordulójába. Az adatok szerint e tanévben az OKTV-t huszonnyolc tárgyból rendezték meg, összesen 17 900 diák jelentkezett a versenyre. A jelentkezések száma ennél persze jóval magasabb volt – 23 908 –, egy középiskolás ugyanis több tárgyból is indulhatott.

A 2021/2022. tanévben a versenyzők 562 középiskolából érkeztek, ezek közül 207 intézményből került ki OKTV-döntős diák, köztük a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium növendékei 18 döntőssel. Ez az eredmény a technikumok között az országos első helyezést jelentette, gimnáziumokat is figyelembe véve a tizediket.

E páratlan sikerhez csak gratulálni tudunk az intézmény diákjainak és felkészítő tanárainak.

  • Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium (18 döntős – biológia, informatika, kémia, matematika, német)
  • Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium, Eger (14 döntős – informatika, spanyol)
  • Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum (11 döntős – vizuális kultúra, dráma, matematika)

Íme a 31 technikum teljes listája, ahonnan a legtöbb diák jutott be az OKTV döntőjébe az előző tanévben. (Az iskolák egy része egyszerre indít gimnáziumi és technikumi képzést, ám ezeknél az intézményeknél az Oktatási Hivatal adatai alapján nem tudta az Eduline szétválasztani, hogy a döntős diákok melyik képzési formán tanulnak, ezért az összesített szám szerepel.)

Az iskola minden évben közli az OKTV-n (és a szakmai versenyeken) sikereket elért diákjai és felkészítő tanárai tablóját. Gratulálunk!