MOLNÁR FERENC VÁCI FOTÓMŰVÉSZ ÚJABB RANGOS NEMZETKÖZI ELISMERÉSE

A FIAP 5. nemzetközi fotográfiai versenyén, pályázatán rangos kitüntetéssel, „Anapha Mention” díjjal ismerte el a zsűri a váci Molnár Ferenc fotóművész „Mester és alkotása” című munkáját.

A portréfotó főszereplője Bari Janó festőművész, akivel Molnár Ferenc már hosszú ideje együtt dolgozik, folyamatosan gyarapszik a modelljéről készült sorozata, amelyből más felvételek is díjat nyertek már korábban.


Az 1946-ban alapított Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP) a nemzeti fotóművészeti szövetségek nemzetközi szervezete, melynek immár 91 országos szövetség a tagja, több mint egymillió egyéni fotóssal. A szervezetet a belga M. Van de Wijer alapította, s egészen 1976-ig ő volt az elnöke. A tisztséget jelenleg az olasz M. Riccardo Busi tölti be.

A Forte Fotóklub Vác egy másik, fiatalabb tagja, Wachtler László pedig újabb felvétellel szerepelt a köztévé időjárásjelentő blokkjában, a szerkesztők szombaton ismét beválogatták egy fotóját, amelynek fókuszában a nagytemplom áll, gyönyörű fényes-felhős háttérrel.