OKTÓBER 13-ÁN TARTJÁK A VÁCI EGYHÁZMEGYE KERESZTÉNY VÁLLALKOZÓINAK II. TALÁLKOZÓJÁT

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Vác Klub szervezésében idén október 13-án kerül sor a Váci Egyházmegye Keresztény Vállalkozóinak II. Találkozójára Vácon. A találkozón elhangzó gondolatok a keresztény vállalkozások alapértékei köré szerveződnek. A vezérfonalat az előadásblokkok címei: a Szolidaritás, a Mértékletesség, az Igazságosság és a Szubszidiaritás adják tizenkét előadó gondolatain keresztül.

A találkozó egy dinamikus „networking” résszel kezdődik, majd a rendezvény fővédnöke dr. Marton Zsolt váci megyéspüspök mond rövid bevezetőt, ad iránymutatást. Dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök – az ÉrMe Vác Klub tiszteletbeli tagja – az üzleti életben érvényesíthető szolidaritási szempontokról fog beszélni. Hasonló témakörben osztja meg gondolatait Schumicky György, az ÉrMe Hálózat elnöke a szervezet jelmondatából kiindulva: „Az üzlet több, mint profit” – fog arról beszélni, miként sikerült a 2000-es alapítás óta forrásként, kovászként jelen lenni, hatást gyakorolni.

Szente Balázs, a találkozót szervező ÉrMe Vác Klub ügyvivője az esemény célját illetően úgy fogalmazott: „A vállalkozók és üzleti vezetők nehéz, mindennapi feladatvállalásához kíván hozzájárulni konferenciánk iránymutatással, a vállalkozói létről, nehézségekről szóló előadásokkal, a közösségteremtés folytatásával.” Hozzátette, hogy az ÉrMe célja hálót szőni olyan emberek és szervezetek közé, akiknek az üzleti életben is fontosak a keresztény alapértékek. A klub ugyanis már évek óta törekszik erre a „hálószövésre”. Az egyházmegye hasonló közösségeivel kapcsolatot, együttműködési lehetőségeket keresve, folyamatot szeretnének létrehozni.

A Váci Egyházmegye területén élő vállalkozók is szót kapnak a találkozón

Ficsor Árpád a sajtkészítés mesterségéről (Dunakeszi, Parasztsajt Farm), Mihály Gábor a profittermelésről és a vállalkozás céljáról (Nagymaros, Hód Csoport), dr. Gondi Ferenc a környezetszennyezésekről és a teremtett világ védelméről (BGT Hungária Kft.) beszél.

Ezek után a látókört szélesítő előadások következnek dr. Baritz Laura Sarolta OP (boldogság és közjó), Szilika-Iván Emőke (értelemmel teli munka és vállalkozás), valamint dr. Dejcsics Konrád OSB (kultúra és felelősségvállalás) részéről.

A záróblokkban Huff Zsolt (a MOL Csoport termelési igazgatója) beszél a szervezetátalakítás emberi oldalával kapcsolatos tapasztalatairól, Vibling Géza (a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények igazgatóhelyettese) a szociális munkáról, Huszár Attila (a Számtel-Plusz Kft. ügyvezető igazgatója) pedig a hit és az értelem jelentőségéről, a vállalkozásban. A program szentmisével zárul, melyet Marton Zsolt megyéspüspök celebrál.

A találkozó időpontja: 2022. október 13., csütörtök; az egész napos program 10.20 órától kezdődik, a helyszíni regisztrációval.

A találkozó helyszíne: Vác, Schuszter Konstantin tér 1-5., Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Szent II. János Pál terem

Előzetes regisztráció szükséges a részvételhez ezen az oldalon, ahol a részletes program is elérhető. A részvétel feltétele továbbá az egy főre jutó hozzájárulás/adomány (13.170 Ft) előzetes befizetése.

Jótékonysági céllal helyszíni gyűjtést is terveznek; a befolyt adományokat a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány most induló Tanulmányi Ösztöndíjalapjának fogják átadni. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy készüljenek fel erre is, és lehetőségeikhez mérten támogassák ezt a jó ügyet.

Szentírási rész: Mt 18,20
„18 Bizony mondom nektek: amit megköttök a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldotok a földön, a mennyben is fel lesz oldva. A közös ima. 19 Azt is mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. 20 Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”

Itt érhető el találkozó közösségi oldala.

A részletes program pedig ide kattintva találhat.

„Ha a Váci Egyházmegyében bárkinek vezető vagy vállalkozó ismerőse van, kérjük, ossza meg vele az esemény hírét, illetve a regisztrációs linket. Úgy gondoljuk, a részvétel kiváló lehetőség mindenkinek a látókör bővítésére, a lelki fejlődésre és a kapcsolatépítésre” – tette hozzá Szente Balázs a szervezők nevében.

0627 cikke