A GALCSEK UTCÁBAN, A VOLT KÖTÖTTÁRUGYÁR SZOMSZÉDSÁGÁBAN KAPHAT HELYET AZ ÚJ ESÉLY KÖZPONT

Mint arról már beszámoltunk, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió „Új Esély Központot” nyithat Vácott is, éspedig – noha korábban szóba jött helyszínként a majdani új hajléktalanszálló épületegyüttese is – a sok épületből álló volt kötöttárugyári terület tőszomszédságában.

A misszió hirdetéseire, álláspályázataira felfigyelve szerkesztőségüntől is sokan érdeklődtek az új intézménnyel kapcsolatos információkról, s tegnap meg is kaptuk a választ kérdéseinkre Alföldi-Szabó Erikától, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió országos vezetőjétől.

– A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió tizenkét éve munkálkodik a szociális területen, a segítő szférában. Kettő éve kezdtük el az Új Esély Központok létrehozását, amelyek olyan embertársainknak nyújtanak hatékony segítséget, akik valamilyen szenvedélybetegséggel küzdenek, illetve pszichiátriai okokból fakadóan szorongással, depresszív tünetekkel, gyászfeldolgozási problémákkal küzdenek. De ezen állapotoknak még szerteágazó formái vannak. Az önkormányzattal kötött ellátási szerződés keretein belül fogjuk új szolgáltatóként a településen ezeket a feladatokat ellátni – nyilatkozta érdeklődésünkre Alföldi-Szabó Erika.

Megtudtuk tőle, hogy az Új Esély Központ a Galcsek u. 8–10. alatti épületegyüttes tőszomszédságában kezdi meg működését várhatóan október elején, a nappali ellátás vezető irányításával négy fő terápiás, szakképzett munkatárssal indul a munka.

– Az intézményben aktív közösségi életet szeretnénk megteremteni, emellett egyéni terápiás foglakozások segítik a kliensek életét. Havonta igyekszünk adományokkal is segíteni a rászorulókat. Szolgáltatási elemünk a mosási lehetőség biztosítása, étkeztetés, internet használat, pihenő helyiségek használata is – részletezte a bevezetendő szolgáltatást a missziós szervezet országos vezetője.