VVLSE: BEKÖSZÖNŐ ELNÖKI NYILATKOZAT A TERVEKRŐL

Mint arról elsőként beszámoltunk, Dr. Ónodi-Szabó Ádám személyében a hét eleje óta új elnöke van a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesületnek, miután a korábbi vezető, Pető Tibor volt alpolgármester lemondott posztjáról.

Az új elnök rövid bemutatkozó közleményt tett közzé, melyben egyrészt szót ejt a megbízatás elfogadásának motivációjáról, másrészt vázolja a legsürgetőbb tennivalókat és a néhány éven belül elérendő célt is.

Dr. Ónodi-Szabó Ádám vagyok, jogász-közgazdász, közbeszerzési referens és kulturális menedzser, több mint 10 éves központi államigazgatási múlttal, leginkább EU-s és hazai pályázati gyakorlattal. A sportok közül a harcművészetekben értem el sikereket: fekete övem van ju jitsuból és egy Európa-bajnoki bronz érmem doce pares eskrimából. A magyar foci rajongója voltam gyerekként, példaképeim között szerepeltek a hajdani bajnok Vác focistái is, mint Nyilas Elek és Hajdú Attila.

Ennek a több mint 100 éves múlttal rendelkező klubnak az újbóli felvirágoztatása a célom. Egy vagyonkezelői csoporttal közösen dolgozva az egyesületet egy professzionálisan működő szervezeti formába kell átvezetnem, hogy 3-5 év múlva ismét az NB II. élbolyához tartozzon a csapat. Ehhez az új befektetések és szponzorok is elengedhetetlenek. Továbbá szükséges még a munkavállalói létszámot növelni, feljavítani az eszközállományt és eredményes munkát végezni békés légkörben a meglévő szakemberekkel, harmóniában és szinergiában a helyi vezetéssel, valamint a város és a környék más sportegyesületeivel is.”