KRIKSZ ISTVÁN KDNP ELNÖK NYÍLT LEVELE MATKOVICH ILONÁHOZ

Vác Város Önkormányzata Facebook-oldalán közölte a polgármester, hogy egyeztetésre hívta a helyi pártok és civil szervezetek képviselőit.

„Nem fogadta el a meghívást a Fidesz és a KDNP helyi szervezete” – áll a közleményben. Matkovich Ilona Kriksz István, a helyi KDNP elnökének határozott kérése ellenére sem mellékelte a teljes válaszlevelét, amelyet most ezúton, mi teljes terjedelmében közlünk:

***

Tisztelt Matkovich Ilona Polgármester Asszony!

Bevallom őszintén, hogy meglepett a megkeresése, mely szerint egyeztetésre invitál a Vác, Káptalan u. 16. szám alatti, valamint a Vác, Katona Lajos u 6. szám alatti kiállítóhellyel kapcsolatban.

Meglepődésem oka az Ön számára is érthetővé válik, ha kicsit belegondol abba a ténybe, mely szerint közel 3 éves regnálásuk óta soha egyetlen egyszer sem hívott, hívtak meg egyeztetésre, – sem úgy, mint aki három cikluson keresztül, vagyis 13 évig Vác városának önkormányzati képviselője voltam, sem úgy, mint aki 9 éven keresztül a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként tevékenykedtem, de a KDNP helyi elnökeként sem hívtak. Ön és Önök egyetlen egyszer nem voltak kíváncsiak a véleményemre. 

Kérésem és egyben javaslatom, hogy amennyiben tényleg komolyan gondolják az egyeztetési szándékot városunk érdekeit szolgáló, közös álláspont kialakításához, akkor a hasonlóan fontos ügyek, mint például

  • a Kőhíd lakóparknál lévő fakivágások,
  • a váci-nácik ügye,
  • vagy az „urambátyám”-féle ingatlan bizniszek,
  • a parkolás öncélú, fizetőssé tételének kialakítása is

fel kell, hogy kerüljenek a napirendre.

További kérésem megkeresésével kapcsolatban, hogy – a cizellált városházi kommunikációjának megtételekor – ne egy spontán elutasítást ismertessen részemről, hanem közölje levelem teljes tartalmát.

Végül, ha nem veszi rossz néven, már csak egy apró észrevételem van, mégpedig az, hogy a „Tisztelt Címzett” helyett elegánsabb lett volna a meghívottak név szerinti megszólítása. 

Tisztelettel várom meghívóját a kiegészített napirendi pontokkal.

Vác, 2022. szeptember 4.

Kereszténydemokrata üdvözlettel:

Kriksz István elnök

***

Minden váci polgárnak tudnia kell, hogy a Káptalan utca 16. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonából egy alapítvány tulajdonába került a 1224/2022. (IV. 7.) Korm. határozat alapján.

A Katona Lajos u 6. szám alatti ingatlanra a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátus jelentette be igényét. Tehát ezek az ingatlanok nem voltak városi tulajdonban és mivel a Káptalan utca 16.-ból a város kezelői jogával élve ki akarta költöztetni az itt lévő állandó kiállítást, került a tulajdonjog egy alapítványhoz igen hosszú kálváriát megjárva. 

A városi Facebook-bejegyzésben sajnálatosan keverik a tulajdon és kezelői jog fogalmát.