KAMASZ KOROSZTÁLYÚ UTÁNPÓTLÁS CSAPATOT TOBOROZ A FAMILIA GLADIATORIA

A már csaknem négy évtizedes múltra visszatekintő váci Familia Gladiatoria Pannonica egyesület 2022-ben létre kíván hozni egy utánpótlás csoportot 12 és 14 év közötti fiúkból és lányokból.

Weixelbaum János alapító elnök az alábbi ismertetővel hívja fel a figyelmet az egyesületre, a csatlakozási lehetőségre:
„A Familia Gladiatoria Pannonica alapítási éve 1986, tehát már csaknem négy évtizedes múltra tekint vissza az egyesület.
1582 évvel az ókori gladiátorjátékok betiltása után ez a legelsőként alapított gladiátoriskola.
Edzéseinken, fából készült, filcborítású fegyverekkel végzett gyakorlatokat és később a harcok mellett, olyan ősi ütő, rúgó és birkózó technikákat is tanulnak a tagok, amelyek a gladiátorharcokon kívül önvédelemre is használhatóak.”
A mostani toborzás során betöltött 14. életévtől is várják a fiúkat és lányokat. A jelentkezettek felnőtt „tiro”-nak, vagyis újoncnak számítanak és az edzéseik is nehezebbek.

A jelentkezők gyakorolhatnak a különböző gladiátor fegyverekkel és később, szakképzett veteránok felügyelete alatt harcolhatnak azonos felkészültségű társaikkal.
Az első szintvizsgákon túljutott gladiátorok lehetőséget kapnak a veteránokkal együtt harcolni itthon és Európa országaiban rendezett, római kort idéző fesztiválokon.
A Vácott működő csoport felkészítő foglalkozásainak hétfőn, szerdán 17 órától és szombaton 10 órától, tavasztól őszig a Madách Imre Művelődési Központ udvara ad helyet, eső esetén a 34-es teremben vagy annak foglaltsága esetén más teremben tartanak programokat. A hidegek beköszöntével az edzéseket a központ termeiben folytatják tovább.
Jelentkezés és információk: Familia Gladiatoria Pannonica facebook oldalán, e-mail: janosweixelbaum@gmail.com, tel.: 06-20-224-7734
Október 15-éig várják az érdeklődést, jelentkezéseket a fenti címeken, vagy személyesen.
Mivel az egyesület eszköztára igen nagy, mindig van mit csiszolni, javítani. Ezeket a tevékenységeket akár közösségi munkaként is tudják igazolni az iskolák felé.