ÚJRAÉLEDŐ LECSÓFESZTIVÁL A FŐTÉREN BIZONYOS JELLEGŰ KÉRDŐJELEKKEL

Mondjuk azt megengedően, hogy a világjárványos évek utáni első újrapróbálkozásra nagyjából rendben volt a szombaton rendezett újabb váci lecsófesztivál a főtéren, de kétségtelen, hogy ennek az eseménynek is újra teljesen fel kell épülnie, kigyógyulva bizonyos dolgokból.

Fotó: Ribáry Zoltán

A világjárvány előtti békeidőkben volt, hogy csak szlalomozva, oldalazva lehetett elsasszézni a csapatok főzőhelyei között, most azért ennél látványosan szellősebb volt az összkép.

Viszont megnövekedett a politikai szervezetek indulási hajlandósága, hiszen ezúttal például elindult egy „De Kemények” nevezetű csapat is, a két kezdőbetűből mindenki tudhatja, hogy ők bizony a Gyurcsány-párt delegáltjai voltak, de hogy még egyértelműbb legyen a kitelepülésük-rátelepedésük, ott osztotta az észt a sátruk alatt egyik fő potentátjuk, Kálmán Olga is.

Tényleg így néz ki egy igazi nagymama? – kérdezheti bárki

Na mindegy, erről ennyit, hiszen miért ne mutathatná meg magát – ahogy akarja – egy-egy ilyen közösségi eseményen bármely politikai szervezet is, így tett a Fidesz-KDNP és a Szavad is.

Amúgy a lecsók és lecsó jellegű ételek minden csapatnál, minden főzőhelynél nagyon hamar elfogytak a bográcsokból, kondérokból, tehát a szervezők jótékony céljára számottevő összeg jött össze a kóstolási tarifából, nevezési díjakból, kiegészítve a szponzori támogatásokkal.

A főszervező Vendégvárók Váci Egyesülete nevében Fónagy István közzétette: csaknem 400 ezer forint gyűlt össze a kóstoló támogatásokból, amiért köszönetet mondanak a csapatoknak és minden érdeklődőnek.