ÚGY TŰNIK, EGYRE SZOROSABB A SZÁJZÁR VÁCOTT, ITT NINCS HELYE VITÁNAK

Született korábban Vácott egy úgynevezett szájzár rendelet, hogy önkormányzati (vezető) dolgozók ne nyilatkozhassanak szabadon, ne posztolgathassanak véleményeket a városvezetés ténykedéséről – már ez közbotrány. Az meg aztán pláne, hogy a jelek szerint egyre nagyobb erőkkel munkálkodik a szivárványos csapat (megannyi kopasz vagy nem kopasz cenzort is bevetve) azon, hogy a hivatalos városi honlapon ne jelenhessenek meg nekik nem tetsző lakossági vélemények. Ez bizony egy vaskos helyi diktatúra, nem sok hasonlóra van példa az országban.

Most, hogy bevezetnek egy újabb helyi sarcot a fizetős parkolási övezetek kiterjesztésével, bizonyára sokan igyekeztek, próbálkoznak tiltakozó üzeneteket feltenni, több olvasónk is jelezte, hogy nem sikerült hozzászólnia, mert a jelek szerint valakik letiltották.
Idézünk néhány véleményt ezzel kapcsolatban egy olvasónk jelzése alapján.

Így indult a véleményözön augusztus 30-án:

  • „…nagy bűnöm lehet! Vác Város Önkormányzatának az oldalát nem tetszikelhetem, nem szólhatok hozzá a posztokhoz!”

És akkor következzen néhány, a felvetésre reagáló hozzászólás:

  • „Én már 2 és fél éve, de túlélhető.”
  • „Nem csodálkozom, ez jellemzi a helyi »szólásszabadság és véleményszabadság« jelenlegi állapotát…. ez a helyi XXI. század…. még a javaslatodat sem hallgatták meg… de már az túltesz minden korlátozáson, hogy még nem is like-olhatod, ha tetszik…”
  • „Kegyetlen a kagye.”
  • „Lehet hogy megsértetted a váci önkormányzat oldalát!!! Valami nagy igazságot írtál, ami nem tetszett valakinek!!! Rá se ránts, vannak még más városok önkormányzati oldalai, oda meg írhatsz nyugodtan!!!”

Az egészben a legszomorúbb, hogy mindez egy olyan polgármester regnálása alatt történik, aki amúgy a véleményszabadság bajnokának, számottevő újságírónak, írástudónak képzelgi magát.

Bizony, nagyon félrecsúsztak itt a dolgok a szivárványos horda városdúlása alatt.