ELKEZDŐDÖTT A MÉG TÖBB TERÜLETRE KITERJESZTETT FIZETŐS PARKOLÁS KORSZAKA

A mai nappal már a korábbinál jóval több belvárosi utcában, téren fizetős a parkolás. Cseng tehát a kassza a szociálisan totálisan érzéketlen városvezetésnek, dörzsölhetik a tenyerüket a Matkovich-Inotay-Kiss-Ferjancsics városfélrevezető, brutálisan kártékony kvartett tagjai. Az egész csatlós galeri minden más szereplőjével egyetemben.

Templom, középiskola, parkolójegy automata – Itt már csak a meseautók után nem kell fizetni

Akárhogy is nézzük, ebben a gazdaságilag egyre nehezebb helyzetben az első autó után fizetendő több mint 14.000 forintos, a második gépjárműtől kezdve 30.000 forintra rúgó éves díj sok érintett lakónak, családnak nagyon fájhat. A környékre alkalmilag érkezőknek pedig az óradíjakból egy-egy esetben kijövő összeg is rosszul eshet. Mindenesetre az egyelőre csendes többség bizonyára nem ajándékként fogadja az újítást.

Fotók: Ribáry Zoltán

Továbbá bizonyára nagyon véleményes az a vetítés, hogy a fizetős övezeteket az amúgy ilyesmin nem is gondolkodó városvezetés csakis lakossági nyomásra, az érintett körzetekben élők követelésére terjesztette ki, ez nyilvánvalóan hazugság a javából.

Az egyik legfelháborítóbb fejlemény, hogy a barátok temploma és a hátrányos helyzetűek munkába állását segítő Piarista Kilátó Központ közvetlen környezete, a Géza király tér kiemelt turisztikai övezetű besorolással szerepel a rendszerben. Itt a május elejétől szeptember végéig tartó időszakban minden áldott (pontosabban most így önkormányzatilag áldatlan) nap fizetős időszak, a családos misék vasárnap délelőttje sem számít kivételnek, tehát itt a vasárnap már nem ünnepnap, hogy mindenki tudja.