ÖSSZEÉRIK A LECSÓ: MÁR 18. ALKALOMMAL RENDEZIK MEG A FESZTIVÁLT A FŐTÉREN

Az idén „nagykorúvá” érik a váci lecsófesztivál, ugyanis – a covid-os kimaradások okán – tizennyolcadik alkalommal rendezi meg az eseményt a Vendégvárók Váci Egyesülete.

A főszervező Fónagy István, a kezdeményező egyesület elnöke, az esemény ötletgazdája a szeptember 3-ai programmal kapcsolatos legutóbbi közösségi médiás bejegyzésében felhívta a figyelmet, hogy augusztus 23-ig még lehet regisztrálni főző-sütő résztvevő csapatnak. Ugyanakkor a korábbi jelzések alapján már most valószínűsíthető, hogy kiemelkedő sokaságban állítanak majd fel főzőhelyeket a benevezett legénységek-leányságok. Magyarán extra nagy kínálatban készülhetnek lecsók és lecsó jellegű különlegességek a főtéren – egyrészt mindenki örömére, másrészt a hagyományokhoz híven egy jótékony cél érdekében is.

Természetesen kiegészítő programokban is bővelkedik majd a rendezvény, most csak egyre hívjuk fel figyelmet: lecsengetésként az Apám Bandája zenekar ad majd koncertet, nagyjából fél négyes kezdéssel.

A zenekar Sáfrán Csaba osztálytanító kezdeményezésére 2020-ban jött létre, a Váci Waldorf Iskola azon tanévben induló első osztályának néhány apukájából és tanárából.
A tagok szerteágazó zenei gyökereiből adódott, hogy az ír punk került muzsika-halmazaik metszéspontjába. A stílus gazdag anyagából válogatják a számukra legkedvesebb nótákat, ők maguk is készítenek feldolgozásokat és saját számokkal is elő-elő rukkolnak alkalmanként.
A kezdeti időszakban jobbára az iskola szülői körének játszottak, illetve néhány baráti találkozón léptek fel, első nyilvánosabb szereplésükre az I. Regionális Fröccs Fesztiválon került sor, 2021. szeptemberében, Vácon.
A zenekar tagjai: Sáfrán Csaba (ének, szóló- és ritmusgitár), Zengő Beáta (ének, hegedű), Borsós Tibor (ének, ütőhangszerek), Horváth Endre (ének, dob, banjo, mandolin), Dr. Molnár Arnold (ritmusgitár), Pálfai Márton (ének, mandolin, ír síp), Siku Szabolcs (ének, basszusgitár, szájharmonika), Terényi Zoltán (ének, dob, tangóharmonika), Varga Tamás (ének, trombita).