KÖSZÖNET A NAGY IPOLY-TAKARÍTÁS ÖNKÉNTESEINEK

Augusztus 11-14. között ismét megrendezték a környezetvédelmi programot kitaláló és évről-évre menedzselő civil- és sportegyesületek (határon innenről és túlról) a nagy Ipoly-takarítást, túlzás nélkül ipari mennyiségű szemetet, hulladékot, lomot gyűjtöttek össze az önkéntesek a partról és a folyóból, annak medréből.

Íme pár bejegyzés néhány közreműködőtől:

„Végére értünk a talán legnehezebb szakasznak is. Csapatunk sikeresen végig ért az Őrhalom-Balassagyarmat szakaszon. Ma már egy fokkal könnyebb dolgunk volt, de nem unatkoztunk. Köszönet a lelkes csapatnak, jövőre ugyanekkor, ugyanitt.”

„A Nagy Ipoly-takarítás harmadik napja. Pereszlény-Ipolyvisk kipipálva, parton, vízen egyaránt.”
Pánczél Károly országgyűlési képviselő: „Egy folyóban evezünk – a Nagy Ipoly-takarítás fővédnökeként, Juhász Hajnalka képviselőtársammal és rengeteg önkéntessel közösen igyekeztünk megtisztítani ezt a festői szépségű folyót.

Az Ipoly ezredévek óta köti össze az itt élő népeket, majd jött száz esztendő, amikor a határszakasz elválasztott bennünket. Szerencsére a folyó ma már újra összeköti a felvidéki és magyar települések lakóit, akik az elmúlt napokban közös erővel szedték össze a szemetet a folyóban és annak partján.

Ipolyhídvégen felvidéki polgármesterekkel egyeztettünk az Ipoly és a nemzetünk jövőjéről.
Köszönöm a Rausz-Szabó Attila Toronynak és a kenuakadémia tagjainak, hogy csatlakoztak ehhez a remek kezdeményezéshez Balassagyarmaton.”