LIGETECSKE, TÖNKÖCSKÉK EGY „ÉRZÉKENYÍTŐ-OKTATÓ” RAJZON, AMI VÁDIRAT AZ ÖNKORMÁNYZAT VÁROSDÚLÁSÁRÓL

Az utóbbi hetekben a közbeszéd fontos témájává vált az a kormányzati terv, hogy erőteljes fakitermelés is szükségeltetik ahhoz, hogy a mostani háborús gazdasági válság idején is elegendő fűtő-tüzelő anyagot lehessen felhalmozni a téli időszakra.

A balliberális oldal fogást vélt találni ezen terv kapcsán a kormányon, de a szorításuk bizonyára ennek kapcsán is gyengülni fog az idő múlásával, hiszen bármilyen témához folyamodnak, az előbb-utóbb kifullad, sőt visszájára fordul, mivel nem sok lövésük van a valósághoz.

Jess Kinga tanácsnok esetében máris a visszájára fordulás tanúja lehet a városi közügyek iránt érdeklődő polgár. Történt ugyanis, hogy a – saját magát sok egyáltalán nem lényeges, olykor inkább tragikusan nevetséges kezdeményezéssel szórakoztató, a polgárokat meg inkább bosszantó – belvárosi képviselő kiposztolt egy kissé szájbarágós, populista színezetű rajzot, amelynek egyik oldalán kis liget észlelhető, a másikon meg csak fatönkök látszanak, ezt afféle vádgrafikának szánhatta a városvezető. Hát, az is, de elsősorban rájuk nézve, hiszen egy hozzászóló máris helyretette az ügyet azzal a szemrehányással, hogy bezzeg – például a Matkovivich-féle családi biznisz okán – mit műveltek a Kőhíd utcánál gőzerővel zajló tömbházépítés okán, kiirtva egy ősfás kis zöldterületet.

Nos igen, hölgyek-urak ott a szivárványos önkormányzati többségben, ezúttal is az a helyzet, mint oly sokszor, magyarán, hogy bort vedelnek, miközben vizet prédikálnak, a választási ígéreteikre talán már saját maguk sem emlékeznek, minden harácsoló tervüket izomból is mindenáron igyekeznek végrehajtani, lenézve, szó szerint alattvalóknak tekintve a lakosság érintett csoportjait.

Készíttessenek, reklámozzanak őszintébb, a valóságot tükröző grafikákat, mert immár ott tartunk, hogy Önöknek azt sem lehet elhinni, amit mázolnak.

Főleg miután a píszí dumájuk totálisan ellentmond a tetteiknek.