BIZONYOS SZEMPONTBÓL MÉG NEM LOPOTT ELEGET FERJANCSICS, A PÉNZHIÉNA – A LOPÓAUTÓVAL

A harmadik számú alpolgármester – ahogy szokta: nagyképűen, cinikusan, durván lekezelve a kritikus polgárokat – bejelentette politikusi oldalán, hogy mindenki higgadjon, nyugodjon le, mert ő bizony útnak indította a „lopóautót”, így aztán eltűnnek az úton-útfélen hagyott roncsverdák, legalábbis a körzetében.

Nos, ahogy már akkor jeleztük, ezzel többek között az az egyik baj, hogy illetékes városvezetőként a település egészére illene gondolnia Ferjancsicsnak, nem csupán a saját pecsenyéjét kellene sütögetnie, nagyjából lesajnálva a többi körzetet.

Másrészről az alpolgármester is máris bizonyára kezdi belátni a tényt, hogy bizony nagy falat ez a feladat, meghaladja a kétes, csekély képességeit, mert ha – jó sok idő, esetleg hosszú hónapok, adott esetben akár évek után – el is takaríttat egy-egy vasat, szinte már másnap fel lehet fedezni újabbat, akár ugyanott, akár kicsit odébb, szinte bárhol.

Itt most a Juhász-iskola melletti járdaszélre hívjuk fel elsősorban a figyelmet, itt szinte folyamatosan vesztegel egy-két járóképtelen förmedvény, helyet foglalva működő gépjárművek elől, rondítva az amúgy is siralmas városi összképet.

Tehát: felhívjuk a nagy körben csak közpénzhiénaként emlegetett városvezető illetékes figyelmét, hogy bizonyos szempontból még nem lopott eleget – mármint az általa emlegetett „lopóautó”, illene hatékonyabban működtetni.