MOLNÁR J PÉTER: ITT A GARÁZS, HOL A GARÁZS, AVAGY: MIT ÉR AZ INGATLAN, HA VÁCI?

Se vége, se hossza. Mondhatni így alakulnak a különféle ingatlanügyek mostanság Vácon. Elég, ha a Kőhíd Lakóparkban történtekre gondolunk, ahol a magát szuperzöldnek hirdető önkormányzat szó nélkül tűri, hogy a vegetációs idő kellős közepén egyszerűen kivágják a több évtizedes fákat a polgármester fiának biznisze kedvéért.

Vagy ott van a deákvári óvoda ügye, ami nem épül ugye. (Bocsánat)

Vagy ha már Deákvár, hát akkor ne felejtsük el a garázssort sem, amelynek az eszement bővítését lakossági nyomásra az utolsó pillanatban sikerült elkerülni.

De ne engedjük el a garázs témát, hiszen van benne még szufla. Az adatradar.hu érdekes dolgokat tárt ugyanis fel az ellenzéki vezetésű városok, így Vác ingatlanbizniszeiben, ami legalábbis a garázsokat illeti. Találtak ugyanis egy tételt, amely szerint Vác önkormányzata 500 ezer forintos áron értékesített egy 22 négyzetméteres garázst. Ez az ár az adatradar.hu szerint legfeljebb egy 1,6 négyzetméteres garázsra volna elég a városban.

Azt nem tudni, hogy az idézett forrás hol találta ezeket az adatokat, de tételezzük fel, hogy nem tévednek egy nullát, és valóban 500 ezer forintért kelt el egy önkormányzati garázs Vácon. Adja magát a kérdés: ki járt jól?

A vevő-e, aki lehet, hogy csupán új helyet keresett mathcbox gyűjteménye számára, és álmában sem gondolta volna, hogy 1,6 négyzetméter helyett 22-őt kap, vagy az önkormányzat, akinek nincs végre gondja erre a 22 négyzetméterre (sem), és még csurrant is belőle valami.

Eszembe jut Forrsest Gump, aki egy farpofa lövést kapott a vietnami hámorúban, amire a többiek azt mondták, hogy az egy millió dolláros seb. Gumpnak csak az volt ehhez a hozzáfűzni valója, hogy „Nem tudom, de a pénzt azt más kaphatta…”

MJP
A fotó illusztráció!