FONTOS FELÚJÍTÁSOK A FEHÉREK TEMPLOMÁBAN

Mint arról már beszámoltunk, a közelmúltban új harangok érkeztek – németországi adományként – a Fehérek templomába, itt azonban a zengők beemelésének előkészítése során kiderült, hogy a torony gerendái több helyen elkorhadtak, emiatt a harangok alatti födémet teljesen le kellett bontani.

A következő hetekben a vasárnapi perselypénzeket ezért ismét a torony és a harangok rendbetételére, az újabbak beemelésének előkészítésére fogják fordítani.

Többek kérdésére válaszolva ismét jelezzük, hogy a Ferreri Szent Vince oltár táblaképe jelenleg restaurátorok kezében van, gondos tisztítása, felújítása még hetekig eltarthat. (Ferreri Szent Vince a nagy nyugati egyházszakadás idején volt kemény szavú bűnbánathirdető prédikátora fél Európának. 1357-ben született a spanyolországi Valenciában. Kora ifjúságától szívesen tanult. 17 éves korában Szent Domonkos rendjébe lépett, hogy itt az igaz hit harcosa legyen. Eleinte tanított, majd egyre inkább az egyház ügyei, végül a prédikálás fele fordult.)

Az istentiszteletek tekintetében új információ, hogy augusztus első vasárnapjától újra 11 órakor kezdődik a második délelőtti szentmise a Fehéreknél.