FERJANCSICS NEM JELENTETTE ÉRINTETTSÉGÉT, MEGSZAVAZTA MAGÁNAK, HOGY NÖVEKEDJÉK AZ INGATLANÁNAK AZ ÉRTÉKE

A vaconline.hu oldalon – Ferjancsics nem jelentette érintettségét, megszavazta magának, hogy növekedjék az ingatlanának az értéke – címmel 2022. július 23-án megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Ferjancsics László alpolgármesterként az ingatlana értéknövekedését eredményező önkormányzati döntésről szavazott úgy, hogy az érintettségét nem tárta fel. A valóság ezzel szemben az, hogy az ügy tárgyalása során a váci főépítész kifejezetten nyilatkozott arról, hogy a döntés összesen négy ingatlant érint, amelyekben Ferjancsics Lászlónak semmilyen érdekeltsége nincsen.

***

A június 22-i ülésen a 34. számú napirendi pont a HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) felülvizsgálatával foglalkozott. Az ügy tárgyalása kapcsán Ferjancsics László „elfelejtette” közölni az ülés levezetőjével, Matkovich Ilonával, hogy a kérdésben érintett, hiszen ott lakik. Manninger képviselő úr kérdésére megerősítette a jelenlévő főépítész, hogy ezzel a módosítással növekedni fog a környék ingatlanainak értéke. Ő pedig nem tartózkodott!

Tehát Ferjancsics gyakorlatilag magának megszavazta, hogy növekedjék az ingatlanának az értéke. Gondoljuk, hogy azok a váci ingatlantulajdonosok is megtennék ezt, akik hasonló politikai és erkölcsi gátlástalanságban szenvednek, mint a Pénzhiénaként elhíresült alpolgármester, ha döntési pozícióban lennének.

Azt eddig is tudták/sejtették róla a városban a választók, hogy a politika immár 30 éve remekül szolgálja az egyéni anyagi boldogulását, és sosem volt rest lehajolni bármilyen politikából származó aprópénzért sem, viszont ahhoz nincs e közszereplő hozzászokva, hogy pár éve már egyetlen stiklijét sem hagyjuk szó nélkül. Nehezen is, sőt agresszióval tűri csak, ha egy-egy helyi lap feltárja valamely régi vagy jelenlegi viselt dolgát.

Mostani, a számára nem is csekély értéknövekménnyel járó „apró” politikai sumákolása is csak egy volt a pályafutása alatt, amely ha esetleg már nem is visszafordítható, de legalább tájékozódhatnak belőle a váci választók, hogy a városháza hűvös árnyékban nagyjából miket művelt eddigi érvényesülése érdekében.