OSZTRÁK KISVÁROS HELYETT VADKELETI KUPLERÁJ

Egyre inkább úgy tűnhet az egyszeri polgárnak, hogy Matkovich Ilona elengedte az osztrák kisváros bájolgó, mézes-mázos mintaképét, mindenesetre a szivárványos polgármester városdúlásának több mint félidejénél tartva úgy tűnik, hogy a vadkeleti kupleráj marad itt a rögvalóság, amíg ő és a sleppje van hatalmon.

Talán még soha nem volt annyira borzalmas a köztisztasági (közszeméti) összkép a városban a rendszerváltás óta, mint manapság. Vác egész egyszerűen fuldoklik a szeméttől, a lomoktól. És hiába is próbálná a lakosságot, a gonosznak beállított jobboldali ellenzéket, meg a turistákat hibáztatni a városfélrevezetés, ez bizony az önkormányzat mulasztása, az ő saruk elsősorban.

Nem oda teszik a városi kasszában igenis meglévő, csak állandóan hiányolt, letagadott pénzeket, ahova kellene. Leginkább a köztisztaság javítására, az utak karbantartására, a lepukkant intézmények állagmegóvására, fejlesztésére kellene összpontosítani az erőforrásokat. Ezzel szemben a 2019 óta befejezett vagy elkezdett ilyetén beruházások legfeljebb ráncfelvarrásnak, púderezésnek, pámpillázásnak nevezhetők.

Például egyre inkább közröhej tárgya, ahogy Matkovich a Márvány-tér 2020 óta emlegetett felújítása kapcsán magyarázkodik szinte hetente. Legújabban azt nyilatkozta, hogy a napokban megkezdett munka csak a tervezett beruházás első üteme, valamikor jön majd valamilyen folytatás. Ám őnagysága légből kapott ígérgetései alapján nem csodálkozhatnánk, ha a felújítási ütemek spontán osztódással még tovább szaporodnának a ciklus során, egészen a 2024-s önkormányzati választásokig.

No de visszatérve az osztrák kisváros vs vadkeleti kupleráj kérdésre, mutatunk néhány képet legutóbbi körutunkról, jelesül a Posta parkból és az Iskola-közből, de bízvást sok hasonló képet közölhetnénk a város bármely szegletéből, bármikor.

A városvezetést egyébként nagyon zavarja, hogy van olyan portál, vannak olyanok, akik szóvá teszik, hogy itt valami nagyon elromlott, akár személyi kérdésekben is, ha bárki kifigurázza mondjuk egy-egy hú, de feddhetetlen képviselőjük visszás viselt dolgait, rögtön jön a személyeskedés, a lejáratni akaró hadjárat.

No de, sebaj, ne reméljék, hogy például a VácOnline visszavonul. Inkább mindig erősen nézzenek a hátuk mögé is! Ahogy a hajléktalanszállón vagy bármely önkormányzati cégnél állásba, bizottságba bújtatott, semmirekellő jobbikos Tótváradi-Nagy Bence szokta újabban, nehogy rajtakapják valamin vagy bármin. Hiszen amúgy komoly munkán nemigen lehetne tetten érni sem őt, sem a pórázát tartó arbonyulat.