ÚJABB UTCÁKON, TEREKEN SARCOLHAT A JÖVŐBEN A PARKOLÁSÉRT A MATKOVICH-REZSIM

A július 20-án tartott képviselő-testületi ülésen többek között az is eldőlt, hogy újabb, eddig mentesített utcák, terek kerülhetnek be a parkolási szempontból fizetős körbe.

A rendelettervezetként tárgyalt pont városvezetői felvezetése alapján szinte az sugalmazódik, hogy az érintett lakosság vágya alapján hajlott meg az önkormányzat, magyarán szerintük közakaratra lesz ezután fizetős például a Hattyú utca, a Szent Miklós tér, a Múzeum utca, az Ady Endre- és a József Attila sétány, a Géza király tér, a Budapesti főút jelentős része.

A fizetős parkolási övezetek kiterjesztése kapcsán az összefogyás frakciójából nem merült fel kérdés, míg a jobboldal képviselői erősen megkérdőjelezték például a társadalmasítás mikéntjét, meg azt is, mire megy majd a sarcpénz.

Az előterjesztő hivatalnok helyett válaszolni próbáló Inotay Gergely alpolgármester például csak ötölt-hatolt, amikor Pető Csilla képviselő rákérdezett, hogy milyen szinten egyeztettek az érintett intézmények vezetőivel, a harmadhegedűs város-félrevezető olyan zavarban volt ekkor, hogy ez alapján talán csak valamiféle véletlen utcai találkozásokkor említhette a nagy tervet valamikor valakiknek.

A korábban országgyűlési képviselői ambíciójú, ekként csúfosan leszerepelt Inotay Gergely azon kérdés kapcsán is csak hebegett-habogott, hogy valójában hogyan is társadalmasította a kérdést a lakosság körében. Elmondása szerint mintegy háromszáz kérdőívet készíttetett és kézbesített jobbára személyesen, de (mintha mindenkinek mindegy lenne az ügy) csak mintegy az ötödüket kapta vissza kitöltve, azok viszont nagyjából fele arányban támogatták az intézkedést. Ha jól számolunk, ez kábé harminc hozzájáruló aláírás, és akkor itt megkérdezzük: ez valóban erős megerősítés azon tekintetben, hogy ez egy lakosságilag elvárt, sőt, kikövetelt intézkedés?

VO-komment: Most tehát bekerülhet a fizetős övezetbe egy újabb városrész, nyilván az ott élők legnagyobb boldogságára, hogy újabb jogcímen támogathatják a Matkovich-rezsimet, bizonyára mindenki örül majd az új utcabútoroknak, a parkolójegy automatáknak. Kérdésünk: felkészülhet a Földváry tér lakossága is?