SZÁDOCZKI IMRE: MÁR CSAK 805 NAPJA VAN A MOSTANI VÁROSVEZETÉSNEK

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével e héten is folytatjuk a heti közéleti események értékelését. Ezúttal is újra arra kértük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből világítsa meg olvasóinknak az előző hét történéseit!

VO: Milyen fontos esemény volt a héten a KDNP váci csoportjának szervezésében?

A héten Pető Csilla és Hídvégi Vince több tonna adományt juttatott el Kárpátaljára, Técsőre. Az adományokat a KDNP Pest megyei szervezete és a Fidesz váci szervezete gyűjtötte össze. Külön köszönet Majoros Lászlónak, a Korall diszkont tulajdonosának és Kovács Ágnes alelnökünknek, a VUK adótanácsadó tulajdonosának nagylelkű adományaikért. Fontosnak tartjuk, hogy a háború sújtotta területeken élő magyar testvéreinknek a lehetőségek szerint minden támogatást megadjunk. A szervezésért és a nem veszélytelen kiszállításért is köszönet Pető Csillának és Hídvégi Vincének.

VO: A váci városvezetők is ráültek a KATA törvény módosítása miatt kialakult hisztéria-hullámra?

A hét eseménye volt a KATA törvény módosítása. Biztosan van, akiket ez nem érint jól, de ezt is a Fidesz vezette be és a most hőbörgő pártok egyike sem szavazta meg annak idején. Visszás és kissé érthetetlen is, hogy ami akkor nem volt jó, az most hogyan fog hiányozni? Váci városvezetőink is hisztiztek az ügyben, dehát ismerjük őket, hazudnak reggel, éjjel meg este. Két év kihagyás után még vigalom is lesz a hétvégén, talán a jégpálya sem fog elmaradni! A héten elindultak egy év késéssel az óvoda felújítások, amit a kormány finanszíroz, jobb későn, mint soha.

VO: A nyilvánosság már több ízben megálljt parancsolt a városvezetés lakosság ellenes döntéseinek.

Igen, a polgármester nyilatkozata szerint elálltak a Újhegyi út – Fácán utca – Sirály utca garázs építéstől. Ebből is látszik, hogy van értelme a nyilvánosságnak, a tiltakozásnak. Tavaly a Radnóti úti buszmegálló horror összegű beruházásától álltak el tiltakozásunk után. Sajnos a családi biznisz folytatódik a Kőhíd lakóparkban, úgy látszik, hogy itt egyelőre hiába a tiltakozás. Pontosan kettő milliárd az oka ennek!

VO: Milyen fontos esemény várható a hétvégén?

Szombaton polgári pikniket tartunk a Vanyek Béla Sportcentrumban. A házigazda Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője lesz. Április 3-án Vácon is többségbe kerültünk és ezt a többséget fenn fogjuk tartani. Minden tagunkat, aktivistánkat értesítettük az eseményről, amely minden bizonnyal egy jó hangulatú rendezvény lesz, ahol sok jó ember lesz együtt, jókat beszélgetünk és szervezzük a jövőt. Vácot vissza kell szerezni a cégeltüntetőktől, a sikkasztóktól, a pénzhiénáktól, a perverz náciktól, a sima náciktól, a tolvajoktól, az újságírókat vegzálóktól. 2024.10.01-ig még 805 nap van hátra és megszabadítjuk a várost a mostani „hatalmasoktól”!