AZ OTT LAKÓK LESZAVAZTÁK A GARÁZSÉPÍTÉSI JAVASLATOT

Tisztelt Szerkesztőség!

Érdeklődéssel várjuk a 20-ai testületi ülést az Újhegyi út – Fácán utca – Sirály utca mögött lakók. Július 4-én méltatott a város vezetése bennünket meghallgatni egy lakossági fórumon.

Hogy mit reméltek, azt sejtjük. Szeretném itt megjegyezni, hogy nagy számban voltunk jelen a fórumon. Legalább hatvanan voltunk. Ellátogatott így körzetünkbe a polgármester asszony is.

Legalább most láthatta, hogy milyen gondozatlan a környék, amióta ő a polgármester.

Kijelenthetjük, hogy mi továbbra sem támogatjuk az új garázsok építését. Elmondtuk azt is, hogy a saját tulajdonú garázsaink tetejére nem szeretnénk, hogy 30 cm vastagságba földet hordjanak, ami önmagában is több tonna földet jelent ekkora felületeken. Ezt a „jó nevű” tervező, Mindszenthy úr is kiszámolhatta volna. De úgy tűnik, hogy ő ugyanolyan jól számol, mint Matkovich Ilona. Egy, már szállóigévé vált mondatot szeretnék most idézni: számoljunk együtt Matkovich Ilonával! Ennek újabb esete következett be ezen a fórumon. Megtisztelt minket azzal a polgármester asszony, hogy szavazhattunk kézfeltétellel. A következő felejthetetlen jelenet zajlott le, amit a következő választásnál, az X behúzásánál mindenképpen fel fogunk idézni:

  • Polgármester: Ki az, aki arra szavaz, hogy épüljenek meg a garázsok?” – ÖTEN tették fel a kezüket.
  • Polgármester: Ki az, aki ellene szavaz? – mindenki más, azaz ÖTVENÖT fő feltette a kezét.
  • Polgármester: Kicsit több, mint, aki akarja.

Ennél a pontnál jutott eszembe: számoljunk együtt Matkovich Ilonával! Az 5 és az 55 között mennyi a különbség? A szavazók több, mint tízszerese nem szavazta meg, hogy legyenek garázsok. A vasárnap esti mesében is egészen árnyaltan fogalmazott a polgármester erről a lakossági fórumról.

Maradjunk annyiban, hogy Matkovich Ilonának a számokkal és tényekkel szánt szándékkal komoly baja van.

A tanulmányi tervet készíttető Plank Ildikó, aki ebben a körzetben lakik, nem jött el. Úgy vélem azért, mert érzi, hogy itt élőként még szeretné, hogy köszönő viszonyban maradjon mindenkivel. De Válóczy Balázs úr eljött. Megismerhettük őt! Itt szeretném elmondani, hogy most már talán Molnár Nándor képviselő úr is megismerhette őt! Most már igazán nem mondhatja azt, hogy nem találkozott még Válóczy úrral.

Nem biztos, hogy öregségemre tisztában vagyok a normál családi kapcsolatokkal, de Molnár Nándor felesége megözvegyült nővérének a fia, Válóczy úr nem családi kapcsolatot jelent hivatalosan?

Persze a mai világban, a nagy LMBTQ esetében már nem lehet tudni. De egy biztos, kicsi ez a Deákvár és mi egy idős korosztály vagyunk, akik ismerjük egymást látásból stb. Maradjunk annyiban, hogy tudjuk mi, hogy ki kinek a kije.

Kissé értetlenül állunk Molnár úr azon kijelentése előtt, hogy ő azt tudja támogatni, hogy olyanok építsenek itt garázst illetve legyenek tulajdonosok, akik itt laknak. Válóczy úr elmondta 60 ember előtt, hogy ő a Papvölgy dűlőben lakik. Akkor Molnár úr által leírtak hogyan állják meg a helyüket? Válóczy úr akkor építsen garázsokat a Papvölgy dűlőben! A még befektetni szándékozó M. úr meg sem jelent meg. Lehet, hogy ezek után már nem akar befektetni? Úgy hírlik, hogy ő már nagyobban játszik. 4 lakásos társasházat épít a Szent János utca és a 2. út sarkán olyan helyen, ahol csak családi házak vannak. Érdekes……