OLYAN NÉPSZERŰ A JÉGMADÁR, HOGY DUPLA SZERELVÉNYEK VISZIK AZ UTASOKAT A BALATONHOZ

Már tavaly, az első évben nyilvánvalóvá vált, hogy a MÁV nagyszerű újítást vezetett be az ország különböző régióiból a Balatonhoz való eljutás könnyítésével.

Rendkívül népszerűek az idén is ezek a közvetlen expressz-vonatok, olyannyira, hogy a dunakanyari régióból immár dupla emeletes szerelvényekre szállhatnak fel az utasok hétvégenként.

Egy ilyen utazáskor többen elmondták érdeklődésünkre, hogy szinte minden hétvégén felszállnak a Jégmadárra és jóformán valamennyi balatoni állomáson leszálltak már, hogy az ottani strandon töltsék a napot. Voltak, akik úgy fogalmaztak: több napos nyaralásra nincs igazán lehetőségük, de ennek a szolgáltatásnak köszönhetően úgy érzik, hogy nincsenek kizárva a vakációzásból. Olyan nagyobb társaság tagjaival is beszéltünk, akik elmondásuk szerint a múlt szezonban a Jégmadáron ismerkedtek meg, most pedig már számos alkalommal együtt szervezik maguknak ezeket a röpke balatoni kirándulásokat.

A Jégmadár az idén a főszezon utánig, még szeptember folyamán is az utasok rendelkezésére áll majd.

A dupla emeletes szerelvényekről: A megnövekedett utasigények miatt tehát ezután a nyári szezon minden hétvégéjén a Nagymarostól Fonyódig közvetlenül közlekedő emeletes Jégmadár expressz (KISS) dupla szerelvénnyel közlekedik. Utasforgalomban eddig ilyen összeállítású szerelvény még nem járt.

A vonat kibővített részére, azaz a menetirány szerinti második (hátsó) egységbe Kelenföldtől lehet felszállni, illetve visszafelé is csak Kelenföldig lehet benne utazni. A két emeletes jármű együttes ülőhely-kapacitása 1200 fő, azonban a nagyobb csomaggal utazók kényelme érdekében vonatonként 968 helyjegy váltható.

***

A JÉGMADÁR menetrendje.