A KŐHÍD UTCAI EGYKORI KIS PARK MÁRA KOPÁR ÉPÍTÉSI TERÜLET

A Kőhíd utcában hetekkel ezelőtt – botrányos körülmények között – elkezdődött, a polgármester családjához köthető társasházépítő beruházás egyre inkább megvétózhatatlannak tűnik: javában tart az alapozást előkészítő földmunka.

Tehát a kis térség, ahol még két-három hónappal ezelőtt is egy ligetes, füves zöldterület szolgálta a környéken élőket, nos ez a hely immár feltúrt építési terület, s a tempóból ítélve hónapokon belül teljesen beépülhet.

Egy-egy építő beruházás általában örömteli fejlemény, de itt valami végképp elromlott már a történet legelején, amikor az érdeklődő lakók semmilyen információhoz nem jutottak a tervekről, aztán azzal szembesültek, hogy sok fa úgymond gyanús megkülönböztető jelzést kapott, majd legújabban pár nap alatt el is tűntek a színről ezek a terebélyes fák – végképp elkeserítve a lakóközösséget.

A beruházás, illetve leginkább annak körülményei miatt tiltakozóknak a jelek szerint nem marad más, mint a csalódás a városvezetésben, meg a nosztalgiázás, jó példa erre, hogy a nemrég létrehozott közösségi médiás csoportjuk (Buki Érdekvédelmi Közösség) oldalán egyre-másra jelennek meg a terület boldogabb békeidejét idéző fotók.

A magunk részéről hozzátesszük: a Matkovich-rezsimnek bizony csak színjáték a demokrácia. Helyi kiskirályság van itt valójában uralkodókkal és talpnyalókkal, az ellenségként kezelt ellenzék durva rugdosásával, a lakosságot pedig csupán biodíszletnek tekintik hatalmasságék. Kérdés, mikor telik be végképp a pohár a becsapott, kisemmizett, semmibe vett választópolgárok körében.