MATKOVICH ILONA POLGÁRMESTER CSAK KULLOG A VÁCI ÜGYEK UTÁN

„Mi a …….-t csinál a polgármester a város ügyeivel való foglalkozás helyett?” – kérdezi egy posztoló bejegyzésében az egyik váci csoportban, a 60 új munkahelyet teremtő, Vácon épülő akkumulátorgyárral kapcsolatban. Teszi mindezt azért, mert Matkovich Ilona polgármester vasárnapi közleményében azt írta, a beruházásról a sajtóból értesült. Ezek szerint csak ennyire fontosak neki a váci ügyek, hogy fogalma nincs, mi történik körülötte?

Matkovich Ilona bejegyzésében azt írta:

„Többen érdeklődtek, hogy mit tudunk a külügyminiszter újabb, akkumulátorgyártással kapcsolatos csütörtöki bejelentéséről. Arról, hogy egy ilyen gyár 5 milliárdból Vácon épülne fel és 60 dolgozót foglalkoztatna. Nos, ugyanúgy, ahogy a váci emberek, a városvezetés is a sajtóból értesült erről. Természetesen, hétfőn tájékoztatás kérek a külügyminisztériumtól és az országgyűlési képviselőnktől arról, hol lesz a pontos helyszín és milyen környezeti hatásokkal jár majd a termelés.”

A közösségi oldal egyik zárt csoportjának tagjai hívták fel a figyelmet arra, hogy a beruházásról maga az önkormányzat tett ki építési engedély kiadásáról szóló tájékoztatót még áprilisban.

Mint a csoportban írják, linkkel alátámasztva az állítást:
„Azért ez baromi nagy gáz. A városi honlapon hirdették még áprilisban.

A város honlapján az olvasható:

„a Pest Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály Építésügyi Osztály 9. PE-ETDR-EP/6698-33/2022. iktatószámú hirdetményét [NICE LMS Kft. Vác, 5770/22 hrsz. alatti ingatlanon Alumínium préselő üzem, és raktár, valamint tűzivíz – és csapadékvíz tároló építési engedélye – hirdetmény] a mai napon a hivatal hirdetőtáblájára kifüggesztettem.

Vác, 2022. 04. 14.

dr. Zsidel Szilvia
jegyző”

Ennél jobban mi sem tudtuk volna megfogalmazni véleményünket. Mutatjuk a zárt csoportban olvasható bejegyzés folytatását:

„A társasház építésének településképi véleményezésének kiadásán, és a vasárnaprontó giccses rizsák megírásán túl mi a …….-t csinál a polgármester a város ügyeivel való foglalkozás helyett?”

Borítókép: MTI