A VÁLASZTÁSOKIG NEM BESZÉLTEK RÓLA, UTÁNA BEISMERTÉK: TÖBBSZÁZ MILLIÓBÓL ÚJÍTJÁK FEL A POLGÁRMESTERI HIVATALT

Karácsony Gergely már az országgyűlési választások előtt elkészítette a rakpart lezárására vonatkozó terveket, de csak a választás után hozták direkt nyilvánosságra. Valahogy így van Matkovich Ilona is. Már régóta dédelgeti a Polgármester Hivatal, tehát saját hivatala felújításának tervét, de csak mostanában említette meg.

Mi 2022-ben a legfontosabb feladat Vácon? Hát természetesen Matkovich Ilona Polgármesteri Hivatalának felújítása. Erre nem kevesebb, mint 195 millió forintot szánnak (14. oldal 5. melléklet). Most egy kicsit várni kell az utak vagy strand felújításával, nem kell elsietni a művház vagy a Márvány tér megújítását, mert előbb a Városháza következik.

Valószínűleg nem véletlen, hogy erről a választásokig hallgattak, mert sokaknak nem tetszik, hogy annyi más helyett erre mennek a százmilliók Vácon. Nem kevés utca vagy óvoda tudna ekkora összegből megújulni, de most mégse ők következnek.

Mint arra talán sokan emlékeznek, a koronavírus járvány közepén, a szociális válság küszöbén a váci városvezetés a városházi irodák nagystílű felújításával, kicsinosításával foglalkozott. Miközben arról panaszkodtak, hogy elviselhetetlen teher a közös koronavírus védekezési alapba befizetendő, a költségvetés alig 1,5 %-át kitevő összeg, miközben a járvány elleni védekezés költségeire közadakozást hirdettek, addig a városházi irodák felújítására akadt pénz. Sokakat felháborít a válság idején a városházi luxus. Ráadásul sikerült a műemlékei szabályok megsértésével tenni mindezt, amiért az örökségvédelmi hivatal el is marasztalta a Matkovichékat.