A MÁRVÁNY TÉREN MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI, MINDENNAPOSAK PÉLDÁUL A BOTLÁSOK

Több mint egy hónappal ezelőtt adtunk utoljára helyzetképet a siralmas látványt nyújtó Márvány térről, de azóta nagyon sok minden történt ezen kiemelten fontos és forgalmas hely megújulása vonatkozásában, konkrétan látszatra annyi, hogy eltűnt a részleges térfeltörés helyét elkerítő, arra figyelmeztető hevenyészett kordonozás – na, gratulálunk!

Május 27-én többek között ezt írtuk: „Ha csak a városházi sajtóból tájékozódhatnának a váciak, akkor úgy tudhatnák, hogy a Márvány téren töretlen a »felelős városvezetés« felújítási hevületéből fakadó munkálkodás…”

De most újra leírjuk, mert nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy ez sem a múlt hónap végén nem volt igaz, sem semmikor azóta, hogy Matkovich polgármester asszony felkapta és keblére ölelve magáévá tette, kisajátította a tér felújításának mástól származó magasztos gondolatát.

Több mint egy hónappal ezelőtt úgy tűnt, hogy elkezdődött a felújítás konkrét előkészítése, ugyanis feltöretett a térkő egy része, aztán hevenyészett kordon is került a négy-öt négyzetméterhez.

Pesti flaszteresen szólva: na bumm, mi van akkor, hiszen azóta semmi nem történt a téren néhány részeg arcra borulásán kívül, miután már nincs ott a kiemelt szegletnél a kőfeltörést határoló, arra figyelmeztető kordon.

Kíváncsiak lehetünk, vajon a másfél hónap múlva elérkező újabb augusztus 20-a tiszteletére megvalósul-e a Márvány tér felújítása. Vagy a polgármester ődafkesége akkor újra bejelenti, hogy különböző, rajtuk kívül álló okok miatt majd csak jövőre, esetleg a 2024-es önkormányzati választási kampány idejére számíthat erre a pórnép?

Akiknek amúgy hallgass a neve, mert – mint azt a Káptalan utcai toporzékoló kinyilatkoztatás óta tudjuk – itt csak az lehet, amit őméltósága akar.

Fotó: Ribáry Zoltán